понеділок, 22 липня 2013 17:31

У моді одну зі стін у кімнаті робити декоративною та об'ємною - дизайнер
5

Фото: Фото: the-village.ru

Новою модою у інтер'єрі квартир є об'ємні стіни та оздоблення квартир деревом в поєднанні з цегляними стінами. Молодь притримується більш сучасному стилю - мінімалізму. Про це розповіла столичний дизайнер інтер'єру Анна Матвєєва.

"Раніше люди замовляли класику, причому з купою оксамиту і блиску. Зараз це йде у небуття. У тренді більш натуральні речі - це прованс, кантрі. Молодь у віці 20-40 років більше схиляється до лаконічних та мінімалістських інтер'єрів. Хлопці сміливіші, тому часто обирають різні стилі для оселі", - розповіла дизайнер.

У моді будь-які дерев'яні структури.

"Вони створюють у квартирі затишок, м'якість. Нагадують про те, що ми не тільки люди міста. Дерево поєднують з бетоном, цегляними стінами. Модно використовувати палубні накриття", - зазначила Анна Матвєєва.

Стіни приміщень виділяють з поміж інтер'єру і роблять більш декоративними.

"У моді оздоблювати одну стіну приміщення 3-D панелями різних форм - плити, круги, півсфери, хвилі. Модно об'ємні панелі робити під дерево. Це переосмислене повернення. Раніше одну зі стін кімнати робили у кольорі. У радянському союзі використовували шпалери з об'ємною клітинкою. Проте структурні стіни у всій кімнаті використовувати не можна, бо буде відчуття, що знаходитесь у печері", - зауважив дизайнер.

Дизайнер зазначила, що українці у інтер'єрах люблять шик і блиск.

"Такий шик і блиск, який присутній у інтер'єрах українців та росіян не має ніде у світі. Ще зустрічається у чорношкірих американців. Наші інтер'єри завжди більш ошатні. У цієї нарядності є свої особливості. В українців все дорого і помпезно, але в інтер'єрах не вистачає кольорів", - зауважила дизайнер.

У Європі інтер'єри прості, панує мінімалізм та лаконічність.

"Є мода на подерті майже облізлі стіни, старий паркет і на при цьому абсолютно нові меблі. Європейці зберігають історичні пам'ятки архітектури і вносять туди елементи сучасного стилю", - розповіла експерт.

Іноземці полюбляють поєднувати сучасний інтер'єр зі старими речами, антикваріатом.

"Шведський стиль - це мінімалізм, стіни білі чи тоновані, можуть бути з контрастними вставками. У інтер'єрі при абсолютній лаконічності можна зустріти предмети антикваріату - зістарені речі, старий бабусин комод, люстри з труб", - розповіла Матвєєва.

 

Зараз ви читаєте новину «У моді одну зі стін у кімнаті робити декоративною та об'ємною - дизайнер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути