середа, 24 квітня 2013 17:04

На декоруванні залів для весільних фуршетів заробляють 2 тис. грн за день
6

Фото: Фото надане Людмилою Юревич

Киянка Людмила Юревич позаторік закінчила дизайнерські курси.

"Мріяла займатися плануванням квартир і будинків, але українці поки що на цьому економлять гроші. Ремонт роблять самі за власними ідеями. За чужу творчість і креативні рішенні платити не готові, - каже Юревич. - Допомогла кільком друзям переробити однокімнатну хрущівку на простору з кухнею-студіо. Займатися оформленням ресторанів і залів для весільних церемоній почала торік у травні, коли подруга виходила заміж".

Виїзну церемонію для подруги Людмила влаштувала у Києві на Трухановому острові біля Дніпра.

"Зробила красиву арку з живих квітів і тканини, до неї вистелила святкову доріжку. У ресторані, де запланували весілля, стіл для наречених прикрасила композиціями з лілій, столики для гостей - мініатюрними букетиками з троянд. Спинку кожного стільця перев'язала салатовим бантом. Зал у ресторані виглядав так святково, що власник закладу запропонував мені співпрацю. Усім нареченим про мене розказував. Я прикрашала той зал двічі на місяць. За кожну послугу мала по тисячі гривень. За півроку зрозуміла, що це не поганий спосіб для заробітку".

Людмила почала цікавитися квітковою флористикою.

"Якщо раніше я робила примітивні букети з троянд і лілій, то тепер навчилась робити оригінальні букети для наречених, прикрашати автомобілі для весільного кортежу, робити фруктові композиції для десертного столу. Наприклад, можу скласти пальму з яблук, полуниць і бананів, зробити павліна з ананасів і винограду", - розповіла Юревич.

За свої послуги дівчина бере від 2 тис. грн. Прикрашає зал для весільного фуршету, під'їзди наречених та авто.

"Стрічки, банти і тканину приношу з собою, а живі квіти купую за гроші замовників. Їх після весілля можна забрати додому і тішитися ще не менше тижня. Навіть найстрашнішу їдальню, у якій півстоліття не робили ремонт, можна прикрасити так, що вона перетвориться на королівський палац. На обдерті стільці одягаю власноруч пошиті накидки, сходи до їдальні чи ресторану прикрашаю фатіном і штучними квітами. Інтер'єр легко змінити, якщо підібрати вдалі скатертини на столи, прикрасити несподіваними композиціями та арками стіни. Декорую здебільшого за допомогою тканин. Пропоную драпіровку тканиною колон, сходів, сцени. Повiтряні кульки і банти використовую рідко, в основному взимку, коли свіжі квіти дуже дорогі", - зазначила Юревич.

З живих квіті дівчина також робить букет для молодої і бутоньєрки для наречених, сватів і дружок. На роботу витрачає 3-4 год.

"Щоб квіти не в'янули, прикрашаю зал у день святкування. Домовляюсь з власником ресторану чи їдальні, щоб мене впустили всередину о 5-6 ранку, коли на роботу приходять кухарі. До 10 ранки у мене вже все готове. Дозволяю офіціантам сервірувати столи і чекаю когось із родичів, аби прийняв замовлення і розрахувався за мої послуги. Після бенкету пізно уночі або наступного дня вранці приходжу забирати свої декорації. Раніше їздила на таксі. У лютому купила собі авто", - підсумувала Юревич.

Зараз ви читаєте новину «На декоруванні залів для весільних фуршетів заробляють 2 тис. грн за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути