четвер, 08 грудня 2011 14:11

Повертається мода на ретро-окуляри яскравих кольорів
12

Окуляри-"пенсне"
Фото: Фото надані журналісткою Юлією Тимошенко
Окуляри "котяче око"
Окуляри-"метелик"
Окуляри-"пенсне"
Окуляри "котяче око"

Зараз знову стають модними окуляри у великих оправах насичених кольорів, які закривають півобличчя. Повертається також мода на окуляри в стилі 50-х років, що за формою нагадують котяче око і крила метелика. Про це в своєму дослідженні нових трендів, представлених на Міжнародному оптичному форумі в Мілані, пише журналіст спеціалізованого журналу "Оптичний калейдоскоп. Україна" Юлія Тимошенко.

Експерт зазначає, що тенденції сезону-2011 розвивають торішні. До того ж в одязі теж робиться акцент на 80-ті, 60-ті і 50-ті, тому ретро-окуляри як гарний аксесуар, як і раніше залишаються актуальними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарські поліцейські будуть носити "окуляри проти плювків"

Ідея заховати брови під оправою виникла ще в 50-х роках. Таку модель окулярів сучасні дизайнери тільки трохи освіжили. Верхня частина рамки і перенісся стали широкими, з однотонного матеріалу, а нижня частина ледь позначена тонкою металевою лінією або зовсім відсутня.

Юлія зазначає, що міжнародні дизайнери також створюють "помірні" моделі класичних форм, звичні для людей більш консервативних поглядів. В оправах переважають приглушені тони - димчасто-сірий, ліловий, бежевий, шоколадний і бронзовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окуляри для автомобілістів убережуть водіїв від ДТП

Знову набирають популярності окуляри-пенсне. Їхнім яскравим прикладом можуть стати окуляри, які носили Джон Леннон і Гаррі Поттер. Тільки метал поступився місцем ацетату целюлози, екологічно чистому матеріалу, дуже легкому та пластичному. Але ці моделі, на жаль, не підходять людям з круглим обличчям.

Набувають "жіночності" окуляри в стилі "техно" - маленькі лаконічні моделі з продуманими деталями і без прикрас. Для таких оправ підходить чорний колір у поєднанні з блискучим металом.

Зараз ви читаєте новину «Повертається мода на ретро-окуляри яскравих кольорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути