Ексклюзиви
понеділок, 28 листопада 2011 11:00

Швейцарські поліцейські будуть носити "окуляри проти плювків"

Швейцарські поліцейські будуть носити "окуляри проти плювків"

Цюріх слідом за Нью-Йорком, Бостоном і Лондоном буде боротися з порушниками закону, що плюються в поліцейських.

У зв'язку зі збільшенням випадків прояву агресії щодо поліцейських, зокрема плювків, поліція Цюріха вирішила вжити серйозних заходів. Тисяча агентів поліції отримають спеціальні окуляри, які захищають очі. Представник цюріхської поліції Марко Біза повідомив про те, що "подібна практика вже використовується протягом півтора років одним з підрозділів, співробітники якого одягають спеціальні окуляри під час операцій із захоплення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині поліцейські відмовились носити шапки-вушанки

Цюріх не єдине місто, яке прийняло заходи для вирішення проблеми. В інших європейських країнах і в США також борються з плювками в поліцейських. Співробітники поліції, так само як і водії громадського транспорту, зараз можуть ідентифікувати грубіяна по ДНК. Така практика вже широко застосовується в Бостоні, Лондоні й шотландських містах, влада яких офіційно дозволила проводити ДНК-тести слини грубіянів і порівнювати отримані дані з поліцейською базою. За результатами тестів було затримано вже кілька людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські відмовились оглядати небезпечне місце злочину

Однак поряд з цим виникає ще одна проблема, характерна як для поліцейських, так і для водіїв громадського транспорту, на яких було скоєно "напад". Потерпілий має право на 64 дні відпустки через хворобу, тому що разом з плювком може передаватися інфекція грипу, ВІЛ, гепатиту В або С, якщо плювок був змішаний з кров'ю, а знайти заміну фахівцеві на цей час не так просто, повідомляє Le Matin.

"Багато хто страждає від посттравматичного стресу, інші відчувають себе приниженими і не насмілюються перетинатися з колегами", - пояснив представник автобусного управління Нью-Йорка.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарські поліцейські будуть носити "окуляри проти плювків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути