неділя, 27 листопада 2011 10:17

У нетверезих водіїв забиратимуть автомобілі

У нетверезих водіїв забиратимуть автомобілі

Водіїв, які сідають за кермо у нетверезому вигляді, пропонується штрафувати на 7 тис. гривень, а також конфіскувати автомобілі у разі повторного виявлення стану сп'яніння водія.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, співавтор проекту постанови про законопроекти з питань підвищення безпеки дорожнього руху Володимир Олійник.

"Більшість ДТП пов'язана зі вживанням алкоголю або наркотичних речовин. Суть полягає в тому, що якщо вдруге скоєно подібне правопорушення, автомобіль треба конфісковувати. Автомобілі варто віднести до тієї категорії товарів, які знаходяться в обмеженому доступі, і які підлягають продажу лише за наявності відповідних документів. Якщо ж людина двічі порушує правила та сідає за кермо у нетверезому стані, то треба конфісковувати його, продавати та повертати їй кошти. Ми також вдвічі – з 3500 до 7000 гривень – збільшуємо штрафи, а також терміни позбавлення прав на водіння і спробуємо вплинути на цю проблему за допомогою гривні", - розповів Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДАІ відновить фотофіксацію порушень правил дорожнього руху

Нардеп зауважив, що корупційна складова, яка закладена у системі виплати штрафів за скоєння ДТП, має викорінюватись за допомогою інших механізмів.

"Але ні в якому разі не можна залишати ситуацію навколо ДТП у такому стані, як зараз", - додав депутат.

"Професійний водій не повинен вживати алкоголь. Якщо вже хочеться випити – нехай бере відпустку, але щоб потім водій вийшов на роботу, неначе "огірочок". Треба відкинути пояснення, які висувають ті, хто сідає нетверезим за кермо", - зауважив Олійник.

Зараз ви читаєте новину «У нетверезих водіїв забиратимуть автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути