понеділок, 20 червня 2011 00:45

Дешеві окуляри від сонця псують зір

Сонцезахисні окуляри, які продають на вуличних розкладках, коштують від 20 до 200 грн. Переважно такі купують студенти, школярі. У фірмових магазинах середня вартість окулярів — 400–800 грн. Вона залежить від марки та якості лінз.

Окуляри у спеціалізованих магазинах підбирають лікарі. Перевіряють зір у покупця, дають поради. Консультант магазину оптики в Полтаві Ольга Бойко не радить купувати окулярів на вулиці.

— Пластик спотворює зображення. Можете йти по вулиці, де є невелика яма, а вам вона видаватиметься величезною. Цей ефект виникає, бо пластик низької якості. Через це в людини може паморочитися голова, виникати нудота. Хоча навіть дешеві пластикові окуляри майже не пропускають ультрафіолетове проміння.

То варто обирати скляні чи пластикові окуляри?

— Якщо купуєте на ринку чи вулиці, краще брати дешевий пластик. Дешеві скляні окуляри пропускають сонячні промені, які потраплятимуть в око та можуть спалити сітківку.

Якими мають бути якісні  окуляри?

— У таких стоять семишарові лінзи. Вони прозорі, менше дряпаються, міцні. Такі окуляри є лише в магазинах. Там уся продукція сертифікована. Кожні окуляри проходять тестування на захист від сонячного випромінювання.

Зараз ви читаєте новину «Дешеві окуляри від сонця псують зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути