четвер, 24 листопада 2011 16:21

Окуляри для автомобілістів убережуть водіїв від ДТП

Окуляри для автомобілістів убережуть водіїв від ДТП

Експерти-офтальмологи рекомендують водіям одягати під час поїздки окуляри зі спеціальною лінзою, яка прибирає відблиски від дороги та занадто яскраве світло.

"Нещодавно з'явилися окуляри з лінзою Blue Blocker, яка прибирає відблиски від автомобільних фар у нічний час, а також на дорозі після дощу, - коментує Катерина Діденко, керівник мережі харківських оптик "Комфорт". - Це нова розробка, яка дозволяє зробити зображення більш чітким і контрастним, блокуючи побічні ефекти видимості. Це незамінний атрибут кожного водія".

За словами Катерини Діденко, ці окуляри можуть допомогти водіям уникнути аварій і небезпечних ситуацій на дорозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Деніела Редкліффа була алергія на окуляри Гаррі Поттера

Їх можуть носити люди з поганим зором, і також ті, у кого зір стовідсотковий - у такому випадку можна просто вибрати красиву оправу та додати до неї так звані "лінзи-нульовки".

Такі окуляри бережуть очі від перевтоми та прибирають дуже яскраве світло (від сонця влітку, від снігу взимку). Лінзи з таким покриттям бувають темні й жовті.

"Нічого ефективнішого за них проти яскравого світла людство ще не створило. Окуляри дають можливість нормально дивитися на дорогу в зимовий час - коли білий сніг сліпить очі, а також у літній, коли стає занадто багато яскравих променів", - коментує Світлана Мірошниченко, керівник оптики "Комфорт".

Світлана зазначає, що ці окуляри, крім усього іншого, піднімають настрій і покращують сприйняття зовнішнього середовища за рахунок "ефекту сонця".

Зараз ви читаєте новину «Окуляри для автомобілістів убережуть водіїв від ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути