Ексклюзиви
пʼятниця, 11 листопада 2011 05:00

У Центрі хірургії ока професора Загурського повертають гостроту зору

Автор: фото з архіву ЦХО професора Загуського
  Доповідає Тетяна Вікторівна Єремєєва. Президія: Андрій Степанович Гудзь, професор Ференс Кун, професор Збігнев Загурський
Доповідає Тетяна Вікторівна Єремєєва. Президія: Андрій Степанович Гудзь, професор Ференс Кун, професор Збігнев Загурський

— За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі налічують 37 мільйонів сліпих і 124 мільйони — із поганим зором. Що 5 секунд у світі сліпне одна доросла людина і щохвилини — дитина. При цьому у трьох чвертях випадків сліпоті можна запобігти, — офтальмологи з України та Польщі обговорюють проблеми зору на міжнародній конференції "Vision-2020. Право на зір", організованій луцьким Центром хірургії ока професора Загурського. Захід приурочили до Всесвітнього дня зору.

— В Україні проблема сліпоти надзвичайно гостра. Найчастіше втрачають зір люди, які страждають на цукровий діабет, мають глаукому, вікові зміни, — розповідає  Тетяна Єремєєва, головний лікар Центру хірургії ока професора Загурського. — На щастя, сьогодні завдяки високому рівню офтальмологічної допомоги шанси відновити та покращити зір суттєво зросли.

Луцький Центр хірургії ока професора Загурського — перший в Україні медичний заклад всесвітньо відомого польського вченого і практика. Чотири такі понад 10 років років успішно працюють у польських містах Краків, Жешув, Люблін та Наленчув. У клініці діють діагностичне та хірургічне відділення, кабінет лазерних методів лікування й оптика.

У хірургічному відділенні офтальмологи успішно проводять оперативні втручання з приводу катаракти, застосовуючи безшовний ультразвуковий метод (факоемульсифікація — мікророзріз до 2-х міліметрів) з імплантацією гнучкого штучного кришталика з "пам'яттю форми".

— Вперше в Західній Україні впроваджена амбулаторна  вітреоретинальна хірургія за мікроінвазивною технологією 23G, 25G, — додає Тетяна Вікторівна. — Оперують у клініці відомі вітреоретинальні хірурги. У центрі є власний Банк штучних інтраокулярних лінз різної діоптрійності, сертифікованих в Україні, від відомих світових виробників. Лазерне відділення спеціалізується на лікуванні ускладнень цукрового діабету, гіпертонічної хвороби, периферичних дегенеративних змін очного дна. Доповідачі наголосили, що використання панретинальної лазерної коагуляції сітківки і введення анти-VEGF препаратів є достовірно доведеним в  багатьох світових  дослідженнях методом профілактики сліпоти у хворих на цукровий діабет.

— Ми постійно рухаємося за сучасними тенденціями в офтальмології. Наприклад, у квітні вперше в Україні виконали малоінвазивну, з мікророзрізом 25GA, операцію. Маємо змогу обстежувати наших найменших пацієнтів із допомогою педіатричного авторефрактора PlusoptiX A09. Прилад допомагає отримати точні вимірювання в нерозширених зіницях у дітей від шести місяців із відстані 1 метра. Ці вимірювання достовірні, легко здійснювані та швидкі.

Звернутися по консультацію можете за адресою Центру хірургії ока професора Загурського: м. Луцьк, просп. Грушевського, 1.

Тел. 0(332) 77 00 88.

www.zagorski.com.ua. Довірте ваші очі дбайливим рукам!

Зараз ви читаєте новину «У Центрі хірургії ока професора Загурського повертають гостроту зору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути