вівторок, 24 липня 2012 00:15

Смажений чеський сир поливають медом
7

Фото: фото: Катерина ГОНЧАРОВА

У заміському центрі відпочинку "Шато Мцели" за 62 кілометри від Праги пропонують скуштувати чеські національні страви.

- До нас приїздять відпочити від буденних справ. Для цього у "Шато Мцели" є масажні кабінети, басейн, ароматичні спа-процедури. Можна пограти у крикет на свіжому газоні. Та відпочинок на природі  - неповноцінний без якісної кухні. Пропонуємо гостям великий вибір чеських страв. В кожну я додаю особливі продукти, щоб страва чимось відрізнялася від традиційної, - розповідає шеф-кухар ресторану "Шато Мцели" Ян Штерба, 26 років.

Менеджер центру відпочинку Карла Зімова каже, у "Шато Мцели" є всі умови для комплексного відпочинку.

- Власник нашого закладу — американець. У минулому — музикант, довго співпрацював із Елвісом Преслі, мав псевдонім "Діно". На першому поверсі будинку висять фотографії тих часів, коли його музична кар'єра була на висоті. Облаштовував готельні номери під вишуканий стиль ретро. Та усі меблі — нові, вищого гатунку. Хазяїн казав, якщо до нас колись приїде Джулія Робертс, то буде просто в захваті.

Кухар каже, одна з найпопулярніших страв закладу — козиний сир, запечений на грилі.

На 8 порцій сиру Ян Штерба засипає у велику каструлю 1 кілограм борошна, додає 14 яєць та півкілограма вершкового масла.  Додає 20 грамів солі, 100 грамів цукру і 50 грамів сухих дріжджів. Усе перемішує, ставить тісто на годину у тепле місце, щоб доходило.

-  Потім тісто рівно розподіляю по квадратній формі для запікання, воно має вийти не товще ніж півсантиметра. Ставлю у розігріту до 180 градусів духовку і випікаю 20 хвилин. Потім дістаю тісто, даю трохи охолонути.

Дістає з холодильника заготовки козиного сиру, по 125 грамів кожна. Розрізає охолоджене тісто на круглі шматки такого ж діаметру, що й головки сиру.

- Змочую тісто у джемі з яблук та цибулі. Його рецепт тримаємо у секреті, тому замість такого соусу можна просто змазати тісто яблучним варенням. На шматки запеченого тіста  викладаю голівки сиру, зверху притрушую червоним меленим перцем. Кладу чайну ложку меду, рівномірно розмазую її по поверхні сиру. При запіканні сир вбере паприку, гостроти не буде. А мед розм'якшить поверхню сиру, той стане ніжнішим на смак.

Ставить заготовки із сиром і тістом на гриль, запікає протягом 7 хвилин.

- Сир має набути золотаво-коричневого відтінку. Коли вже готовий, на дотик стає напівм'який. Спочатку на тарілку кладу кілька гілок рукколи, а наверх — готовий сир. Оздоблюю страву порізаним помідором черрі, по боках насипаю трохи насіння гарбуза і поливаю медом кульбаби.

Зараз ви читаєте новину «Смажений чеський сир поливають медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути