неділя, 08 липня 2012 19:15

Піцу готують на дріжджовому пиріжковому тісті
7

Фото: ФОТО Ольга Борисюк

25-річна Тетяна Довбенко з Вінниці готує піцу на кефірі.

"Робила піцу з бездріжджовим тістом на кефірі. Було на деці дуже рідке, а коли спечеться – сухе. Мама порадила спробувати зробити тісто – теж на кефірі, але з дріжджами. Взяла його із рецепту пиріжків. Тепер так і роблю. Піца тане в роті і не черствіє", - каже вона.

Бере склянку кефіру, півсклянки рафінованої олії, столову ложку цукру, чайну ложку солі, одну пачку або 11 грамів сухих дріжджів, три склянки муки. Муку перед приготуванням просіює, щоб тісто було більш пухким. Кефір з олією ставить на вогонь і трохи прогріває, щоб було тепленьке. Додає солі, цукру і перемішує. Окремо висипає дріжджі в борошно, змішує і додає до цієї маси. Замішує густе тісто. Залишає на півгодини, аби підійшло. За цей час готує начинку. Ставить прогріватися духовку.

Я робила різні начинки, міняла складники. Залишила найсмачніші і не дуже дорогі. Додавала гриби, мариновані помідори, майонез, ковбасу – і салямі, і московську. Ковбасу їсти можна, але не дуже смачно, краще м'ясо. Пробувала різні сири, але у запеченого сиру смак один і той самий, тому беру найдешевший. Майонез лише псує смак піци.

Ще до замішування тіста ставить на вогонь ціле куряче філе – там найбільше м'якоті. Можна брати будь-яку частину курки, крім крилець. Варить у холодній воді, як на бульйон, з середньою цибулиною і однією-двома морквинами. Додає сіль і спеції. Ріже курку шматочками два на півтора сантиметри. Миє у друшляку по півбанки різаних ананасів і кукурудзи. Змішує кукурудзу, курку і ананас, додає сіль, перець, карі.

"Розкачую тісто на деці. На стандартне деко беру дві третини тіста, але можна брати і більше, якщо любите товстіше. Притискаю пальцями по краях. Виливаю стакан домашнього кетчупу і рівномірно розмазую ложкою. Він смачніший, але можна брати і магазинний. Розкладаю туди начинку. Ріжу кружальцями півтора великі помідори. Більше не треба, бо вони дають сік. Викладаю шаром по всій поверхні піци. 300 грамів сиру рівномірно натираю на тертці над піцою. Ставлю в духовку на 20 хвилин. Більше не треба, бо пересушиться".

Найкраще їсти піцу гарячою. Перед подачею посипає дрібно нарізаними кропом і петрушкою.

Зараз ви читаєте новину «Піцу готують на дріжджовому пиріжковому тісті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути