середа, 29 вересня 2010 11:18

Четверо міліціонерів з Донецька викрали хлопця та вимагали викуп

Четверо міліціонерів з Донецька викрали хлопця та вимагали викуп

Прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу щодо чотирьох працівників міліції, повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

Згідно з повідомленням, міліціонери, перевищуючи надані їм законом повноваження, необґрунтовано затримали і безпідставно позбавили волі водія автомобіля "Хюндай", звинувативши його в незаконному придбанні транспортного засобу, повідомляє прес-служба.

За даними ГПУ вони з застосуванням насильства заволоділи автомобілем і вимагали від його власника 15 тис. доларів США. Згодом вони отримали від батька водія 4,3 тис. доларів США і 50,3 тис. грн., після чого були затримані під час отримання коштів.

Справа порушена за матеріалами відділу внутрішньої безпеки УМВС України в області за ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 289 КК України. Слідство триває.

Разом з тим, за даними газети "Сегодня", фігурантами справи є міліціонери з Донецької області, троє в чині капітана і один підполковник. Вони нібито приїхали на Вінниччину у відрядження, розслідувати справу про шахрайство під час продажу машини.

За даними газети, батько викраденого 22-річного хлопця звернувся до міліції і на обумовлене місце в сусідній Кіровоградській області для передачі викупу разом з ним приїхали бійці "Беркута" і "Сокола". Щоправда, як зазначає видання, викрадачі помітили стеження - допоміг досвід оперативної роботи - і спробували втекти. Йдучи від переслідування вони викинули з машини гроші та пістолет.

При затриманні з"ясувалося, що одна з двох машин, на яких пересувалися донецькі міліціонери, значилася в розшуку згідно до їх же власних листам відрядження, правда з іншими номерами на кузові та двигуні.

Як повідомляє газета, донецькі міліціонери не кажуть, звідки у них машина і чому вони викрали хлопця, відмовляючись від дачі показань.

Зараз ви читаєте новину «Четверо міліціонерів з Донецька викрали хлопця та вимагали викуп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути