четвер, 29 квітня 2010 02:50

Семеро міліціонерів викрали бізнесменів

Двох харків"ян і одного донеччанина викрали міліціонери з Дніпропетровщини. У родичів вимагали 1 млн грн.

— 23 квітня до Управління по боротьбі з організованою злочинністю Донецької області звернулася 41-річна донеччанка, — каже Ігор Дьомін з обласної міліції. — Опівдні у неї викрали чоловіка. За годину до її двоюрідного брата приїхали на "Шкоді Октавії" невідомі. Обіцяли звільнити заручника за мільйон гривень.

Чоловік узяв з каси свого підприємства 78 тис. грн. За вказівкою заручника, який говорив з ним по мобільному, виїхав на околицю Донецька. Передав гроші незнайомцеві. Однак той вимагав весь викуп. Призначив повторну зустріч на 18.00. Інакше, мовляв, заручник загине.

— Убозівці з"ясували, що викрадачі чекають у кафе, — розповідає Дьомін. — Там їх і затримали, усіх сімох.

Вимагачами виявилися працівники карного розшуку з Дніпропетровщини. У машині вилучили 78 тис. грн. Троє викрадених були неподалік, в авто. Двох харків"ян викрали вранці того самого дня. Усі — підприємці.

— Працівники міліції кажуть, що працювали за вказівкою слідчого, — продовжує Ігор Дьомін. — Мовляв, цих трьох підозрюють у шахрайстві. Та вони не мали ніяких документів.

Міліціонерів затримали. Проти них порушили кримінальні справи — за вимагання, перевищення службових повноважень, незаконне позбавлення волі.

— Вони приїхали в Донецьк на трьох машинах, — розповідають у прокуратурі Донецької області. — У Дніпропетровській міліції нам говорять, що проводили перевірку. Наче один чоловік переконував, що його обдурили ці троє бізнесменів. Однак міліціонери діяли з власної ініціативи.

Зараз ви читаєте новину «Семеро міліціонерів викрали бізнесменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути