середа, 29 вересня 2010 01:01

У Німеччині загинули 13 польських туристів

Уранці 26 вересня біля німецької столиці Берліна автомобіль "мерседес" зіткнувся з автобусом, що віз польських туристів. 13 поляків загинули.

В автобусі їхали 49 осіб — 47 пасажирів і двоє водіїв. Поверталися з Іспанії, з екскурсії. Неподалік аеропорту "Шенефельд" на дорогу вискочив червоний "мерседес". 37-річна водійка не впоралася з керуванням і врізалася в автобус. Той від удару в"їхав у стовп.

— Мене мало не викинуло з крісла. Упав на підлогу, на мене ще двоє людей,— розповідає другий водій буса. Не хоче називатися. — Напарник, що був за кермом, намагався уникнути зіткнення. "Мерседес" з"явився надто несподівано. Одразу після аварії не було криків або я був такий шокований, що нічого не чув. Не пам"ятаю, з ким вибив бокові вікна і витяг трьох чи чотирьох поранених. За півгодини до трагедії ми зупинялися попити кави.

— Лежали мертві люди — чотирьох викинуло на дорогу. Травмовані кричали. Ті, хто не мали ушкоджень, бродили по шосе — розповідає священик Клаус Шольц, який намагався заспокоїти наляканих туристів. Він прибув за 10 хв. після катастрофи. Каже, люди босоніж ходили по склу, бо коли їхали в автобусі, роззулися.

Німці стягнули до місця зіткнення близько трьох сотень пожежників, санітарів, лікарів і поліцейських.

У понеділок до однієї з берлінських лікарень прибули родичі загиблих та поранених. Із ними приїхали шестеро психологів, стільки ж перекладачів, троє лікарів і двоє священиків. У краківському аеропорту "Баліце" напоготові літак. Поляки чекають, коли німецькі лікарі дозволять перевозити поранених. 29 туристів, серед яких дитина, лежать у лікарнях. Двоє в дуже тяжкому стані. Опізнали поки що шістьох померлих. Щоб установити особи решти, потрібен аналіз ДНК.

У липні 2007-го на південному сході Франції на трасі між містами Гренобль і Ла-Мюр автобус із польськими паломниками на великій швидкості зійшов із траси і впав у річку. В салоні було 50 людей. Тоді загинули 13 поляків.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині загинули 13 польських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути