неділя, 26 вересня 2010 15:13

В Умані зарізали хасида

В Умані зарізали хасида

В ніч на 26 вересня близько першої години ночі в місті Умань на Черкащині біля однієї з багатоповерхівок по вулиці Пушкіна трапилася сутичка між хасидами та уманчанами.

Під час сутички було поранено двох хасидів. Один з них загинув від удару ножем в серце. Трьох уманчан правоохоронці затримали.

Зараз міліція з"ясовує обставини події.

"Двоє паломників, брати 19-річний Шмуель та 25-річний Рафаель під час бійки з місцевими юнаками отримали ножові поранення, - розповіли очевидці. - Хасиди переслідували уманчан зі штиковою лопатою в руках, ніби через те, що ті побили скло в їхньому автомобілі. Коли наздогнали, то розпочалася бійка. Один з хасидів вийняв ножа. Шмуель помер в уманській міській лікарні від ножового поранення в серце. Рафаель втік від уманчан і наразі давати коментарі відмовляється. Хасиди самі побили скло автівки лопатою, щоб був привід побитися з уманцями".

Торік у братів Тубулів вже були сутички з міліцією. Їх навіть депортували з України за порушення українського законодавства.

Вони перевищили швидкість на автодорозі "Київ-Одеса" і не зупинялися на вимогу працівників ДАІ, навіть, коли їх почали переслідувати патрулі. Братам тоді заборонили в"їзд в Україну на 3 років.

"Група місцевих жителів закидала камінням автомобіль ізраїльтян, припаркований в центрі міста, - розказали інші очевидці. - Ізраїльтяни, почувши звук розбитого скла, повернулися до автівки. Побачивши господарів транспортного засобу, хулігани кинулися бігти. Коли одному з братів удалося наздогнати українця, той розвернувся і ударив його ножем в ділянку серця".

Як все відбувалося невідомо, з"ясовує міліція.

Головний рабин України Моше Реувен Асман звинувачує місцеві правоохоронні органи в тому, що вони намагаються "зам"яти скандал".

Як повідомляє відділ зв"язків з громадськістю УМВС України у Черкаській області, що попередньо встановлено - згаданий громадянин Ізраїлю отримав ножове поранення після раптово виниклого конфлікту з двома місцевими жителями.

"Наразі обоє підозрюваних – 23-річний та 32-річний жителі Умані — затримані, - повідомили у відділі зв"язків з громадськістю УМВС України у Черкаській області. - У них вилучено одяг зі слідами крові. Їх можлива причетність до скоєння злочину підтверджується також показами свідків. Вирішується питання про порушення кримінальної справи. Як пояснюють затримані, цієї ночі вони відпочивали в нічних закладах міста, де вживали спиртні напої. На вулиці Пушкіна також знаходились громадяни Ізраїлю, з якими у них виник конфлікт, що переріс у бійку".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Умані зарізали хасида». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути