Ексклюзиви
середа, 28 липня 2010 09:32

Паломників Київського патріархату не пускають у Київ псувати Кирилу свято

Паломників Київського патріархату не пускають у Київ псувати Кирилу свято

Українська православна церква заявляє про перешкоджання паломникам потрапити в Київ на святкування Хрещення Київської Руси-України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Української православної церкви Київського патріархату.

"Із західних областей України до Київської Патріархії надходять численні сигнали про різноманітні спроби перешкодити від'їзду паломників до столиці на святкування Хрещення Київської Руси-України", - йдеться в повідомленні.

Так, за даними прес-служби, відбувається тиск на автоперевізників з метою змусити їх відмовитися від перевезення груп паломників.

"Погрожують відібрати ліцензію на перевезення та створити інші "неприємності". У зв'язку з чим спостерігається масова відмова перевізників від виконання рейсів, про які завчасно було домовлено", - йдеться в повідомленні.

"В інших випадках чиновники місцевої влади настійливо "не рекомендують" духовенству Київського Патріархату їхати до Києва 28 липня", - говориться в документі.

Також, за даними УПЦ, надходять сигнали про перешкоджання проїзду автобусів безпосередньо на трасі - під надуманими приводами їх зупиняють і не пропускають далі представники ДАІ.

Святійший Патріарх Філарет звернувся до представників влади за роз'ясненнями.

У відповідь було повідомлено, що ніяких розпоряджень щодо вчинення перешкод у перевезенні паломників для участі у святкуванні дня Хрещення Київської Руси не давалося.

Водночас о 5-й годині ранку середи 5 автобусів було зупинено представниками ДАІ на в'їзді до Києва з боку м. Житомира (біля повороту на Чайку) - під приводом того, що "у Києві немає місця" для паркування.

Лише після понад годинних переговорів та погроз розпочати акцію протесту на місці, автобуси були відпущені.

УПЦ водночас нагадує, що в Одесі та Дніпропетровську місцева влада всіляко сприяла доставці віруючих Московського Патріархату до місць богослужіння глави РПЦ.

Зараз ви читаєте новину «Паломників Київського патріархату не пускають у Київ псувати Кирилу свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути