пʼятниця, 23 липня 2010 14:11

Полтавська влада за безцінь продала центральний ринок "підприємцю з Москви"

Полтавська влада за безцінь продала центральний ринок "підприємцю з Москви"

Доки міліція стримувала натовп, який протестував рішення, за яким міська рада продала землю Центрального ринку. Ціна сотки виявилась вчетверо нижча за ринкову.

22 липня 2 гектара землі під Центральним продуктовим ринком Полтавська міська рада на другій позачерговій сесії продала за 8,5 млн. грн. На першій сесії депутати не дали продати ринок. Питання направили на довивчення.

"Ми випадково дізналися, що буде вирішуватися наше питання. Тому прийшли під стіни міськвиконкому, щоб депутати пояснили, що відбувається. Та до нас ніхто не вийшов. Ще раніше Матковський (міський голова – ред.) розіслав листи, де написав, що все що відбуватиметься з ринками, буде проходити за згоди підприємців. А тепер продав центральний ринок у чотири рази дешевше його ринкової вартості, ще й з розстрочкою", - розповів кореспонденту Gazeta.ua приватний підприємець, власник ринку "Мотель" Віктор Бажан.

Мітингуючі викрикували: "Мер - шахрай", "Мер - злочинець", "Андрій Половинка геть руки від ринку".

"Хотіли, щоб двоє наших людей були присутніми на цій сесії. Та нікого не пропускали. Сказали: "Такий наказ міського голови Матковського".

Вирішили мерію брати штурмом. Та де там. Міліція стояла горою. Одну жінку побили, пенсіонерові ледь не виламали руку. Переказують, землю продали московському підприємцю. Він побудує на місці ринку "Мак Дональдс" та ігровий центр для дітей. Півтори тисячі людей залишаться без роботи. Збирали підписи, щоб ринок не продавали - і все марно", - поділилася враженнями учасниця мітингу, приватний підприємець Оксана Білай.

Люди не змогли зайти до міської ради, бо вхідні двері охоронець закрив на ключ.

"Намагатимемося відмінити це рішення, - продовжила Оксана Білай. - Вважаємо його незаконним. Обласна прокуратура закриває очі, а прокурор просто втік від нас. Не дивно, з мером по сусідству живе. Матковський все розпродує, бо живе одним днем".

Підприємці стверджують, що продавши центральний продуктовий ринок, мерія виставила на аукціон ринок "Мотель", у якого є власник.

У міській раді повідомили, що міський голова Андрій Матковський утримався при голосуванні, щоб не впливати на рішення депутатів. Тимчасова комісія, створена два тижні тому, вивчила умови продажу земельної ділянки і порушень не виявила.

Матковський сказав, була б можливість - ділянку не продавали, а так потрібні кошти на ремонт доріг, будинків, транспортне забезпечення.

Депутат міської ради Ігор Лебедик переконаний - продавати землю під Центральним ринком не можна було.

"Створена комісія мала би отримати висновки Держкомзема, прокуратури і рецензію на оцінку землі. Останню без печаток отримали від невідомого рецензора. Решти документів - не було. З депутатами перед сесією попередньо розмовляли. Більшість приходять до влади вирішувати свої особисті питання, а не відстоювати права громади. Тому рішення депутатів було саме таким - продати землю. Для чого вводити людей в оману і розповідати про ремонт доріг і дахів, якщо при розумному госпадарюванні на ринку можна заробляти 1 мільйон гривень у місяць. Це натуральний дерибан. Чинити так перед полтавцями - справжній злочин", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Полтавська влада за безцінь продала центральний ринок "підприємцю з Москви"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути