четвер, 15 липня 2010 02:18

Фідель Кастро вперше за чотири роки з"явився на публіці

Автор: фото: REUTERS/Alex Castro
  Колишній кубинський лідер Фідель Кастро під час виступу на телебаченні в Гавані 12 липня цього року. Він говорить про те, що світ стоїть на порозі ядерної війни
Колишній кубинський лідер Фідель Кастро під час виступу на телебаченні в Гавані 12 липня цього року. Він говорить про те, що світ стоїть на порозі ядерної війни

Екс-лідер Куби 83-річний Фідель Кастро тричі за тиждень виходив у люди. Доти його не бачили чотири роки.

7 липня він приїхав до Національного центру наукових досліджень у Гавані. Візит зняв на мобільний телефон один із учасників зустрічі. Кастро був одягнений у біло-синій спортивний костюм. На виході з центру помахав рукою людям, які зібралися біля будівлі.

— Він схуд, але виглядає добре. Говорив логічно, — пише у своєму блозі місцева журналістка Роса Баєс.

12 липня ввечері Фідель виступив у щоденному кубинському ток-шоу "Круглий стіл". Заявив, що світ стоїть на порозі атомної війни. Говорив повільно, але мав бадьорий вигляд. Деколи підглядав у нотатки.

"Імперія (США. — "ГПУ") може припуститися жахливої помилки. І тоді її не зупинить ніхто", — написав він у своєму інтернет-щоденнику. В ефірі ж попередив, що атака на Іран матиме катастрофічні наслідки для Америки:

— Політика США і союзників щодо Ірану і КНДР може стати причиною світової війни.

Закликав науковців дослідити, як створити нову цивілізацію, що не повторила би помилок нашої

13 липня опівдні Кастро прибув до Центру досліджень світової економіки, що вивчає економічні проблеми впродовж 30 років. Спілкувався із науковцями близько години. Знову заявив про небезпеку світової ядерної війни. Закликав працівників центру дослідити, як створити нову цивілізацію, що не повторила би помилок нашої.

Кубинка 72-річна Магалі Ражо вважає, що слова екс-лідера мають бути продуманіші:

— Виступом на "Круглому столі" він ніби говорить: "Я тут і в курсі всіх подій. Я — частина будь-якого рішення". Немає нічого випадкового. Його промова спланована.

Кастро керував Кубою 49 років. Після операції на кишечнику 2006-го пішов у тимчасову відставку. Через два роки через недуги залишив посаду офіційно. Поступився владою своєму молодшому брату Раулеві, 79 років. Чотири роки про Фіделя не було жодної інформації, за винятком кількох фотографій і відео.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро вперше за чотири роки з"явився на публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути