Ексклюзиви
середа, 21 квітня 2010 14:10

Google оприлюднив карту цензури в Інтернеті (ФОТО)

 
Компанія Google оприлюднила карту, на якій за країнами позначена кількість державних запитів на видалення інформації з пошукача або YouTube. А також вимоги влади різних держав щодо приховання інформації про користувачів.

Так, лідером за кількістю запитів на видалення інформації стала Бразилія (291 випадок), за нею йде ФРН (188), Індія (142), США (123) і Південна Корея (64). Росія опинилася серед країн, де кількість запитів на видалення інформації з пошукача Google не перевищує десяти. Дані про КНР на карті не вказані.

Набагато частіше влади країн цікавляться даними про користувачів, які розміщують інформацію в Інтернеті. Так, влада Великобританії інформацією про користувачів цікавилася 1166 раз.

У списку відсутні відомості про запити, що надходили з Китаю. Влада країни розглядає цю інформацію як державну таємницю. Проте, за словами працівників компанії, якби Китай був включений у список, він опинився би на першому місці. Нагадаємо, уряд країни дозволив Google бути присутнім в країні лише за умови, якщо компанія приховає від пошуку тисячі сторінок. Це спричинило конфлікт між Google і урядом КНР, в результаті якого компанія відмовилась здійснювати цензуру.

Google сподівається, що опублікований список сприятиме зростанню прозорості інформаційного простору. І це, в свою чергу, призведе до скорочення цензури у всьому світі.

З України запитів на видалення інформації не надходило.

Gazeta.ua за матеріалами The Guardian
Зараз ви читаєте новину «Google оприлюднив карту цензури в Інтернеті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути