середа, 13 січня 2010 13:04

Китайські хакери "зламали" Google

Китайські хакери "зламали" Google

Китайські хакери у вівторок ввечері "зламали" сервери пошукової системи Google та 20 інших компаній. Уряд США взяв на себе розслідування цієї справи, вимагаючи від влади Китаю пояснень у справі, пише The Guardian.

За даними Google, кібертеррористичний напад був націлений на отримання інформації про політичних дисидентів в країні. Компанія заявила, що це суперечить правам людини.

У відповідь Google оголосив, що більше не буде піддавати цензурі результати пошуку в Китаї.

Держсекретар США Гілларі Клінтон повідомила, що уряд США звернувся до Пекіну за поясненнями.

"Ми були поінформовані Google про хакерський напад, що викликає дуже серйозні питання. Вимагаємо у Китайського уряду пояснення", - сказала вона.

Клінтон, яка невдовзі почне турне по Азії, повідомила, що вільне користування всесвітньою мережею має дуже важливе значення для бізнес-структур і урядів всього світу.

"Можливість вільно працювати в кіберпросторі є критичною в сучасному суспільстві і економіці", - сказала Клінтон.

Президент США Барак Обама назвав інтернет-безпеку "пріоритетом державної безпеки". Він також сказав, що "фільтрування інформації несумісне з сучасним життям".

Хакери напали на урядові комп"ютери у Вашингтоні, Лондоні, Берліні та багатьох інших містах. На думку деяких експертів, це говорить про те, що акція була спонсорована або принаймні схвалена посадовими особами в Пекіні.

В офіційній заяві Google йдеться про те, що конфлікт "сягає серця набагато більших глобальних дебатів щодо свободи слова".

Не було дивним те, що уряд США втрутився у цю справу, адже керівник Google Ерік Шмідт був радником Обами під час останньої виборчої кампанії.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Китайські хакери "зламали" Google». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути