Ексклюзиви
вівторок, 20 квітня 2010 03:12

Перевидали заборонений роман Олеся Ульяненка

Роман київського письменника Олеся Ульяненка "Жінка його мрії" перевидало харківське видавництво "Треант". На початку 2009-го його заборонила Національна експертна комісія із захисту суспільної моралі. Експерти казали, що твір належить до порнографічної продукції. Наклад книжки, 10 тис. примірників, вилучили з продажу.

Автор подав судовий позов проти Нацкомісії. 26 листопада минулого року окружний адміністративний суд Києва затвердив мирову угоду між НЕК і ним. Комісія погодилася відкликати свій висновок, якщо автор внесе правки до тексту і вилучить із нього слова з порнографічним змістом.

— Дев"ять місяців мені морочили голову, — каже 48-річний Олесь Ульяненко. — Нічого я не переписував і не прибирав. Навіть додав еротичних сцен. Костицький (Василь Костицький, голова НЕК. — "ГПУ") заявив, що він пісатєлями не займається. Він добре пропіарився, і тепер йому харашо. Перший наклад, який вийшов у харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля", пустили на "макарони". Ми після того розірвали контракт, і я більше до них не пішов.

Книга розказує про життя сучасної еліти. Дружина майора у відставці Лада накладає на себе руки. Тепер удівець може без перешкод утілювати свої сексуальні фантазії. Його син намагається перевершити батька.


Трохи віддихавшись, він повертів головою, а вона лягла на бік, розвернувшись до нього круглими сідницями, і лінія її мокрої від поту спини, з ямкою внизу робила її незвичайно гарною. Звідкілясь здалеку йому прийшла думка: десь таки він це бачив, але де? Так, саме так, вона, ця жінка з досконалими формами нагадувала йому щось про того себе, хто завжди приховував свої почуття доти, доки вони його майже зовсім не покинули, полишивши відпочивати сумління, яке він, до речі, зручно для себе конструював упродовж усього життя. І тепер він нагнувся й поцілував її у щілину, мокру, розкриту, як бутон квітки

Із роману Олеся Ульяненка "Жінка його мрії"

Зараз ви читаєте новину «Перевидали заборонений роман Олеся Ульяненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути