середа, 07 квітня 2010 15:10

У столиці Киргизстану почали стріляти - є загиблі (ФОТО)
10

У центрі столиці Киргизстану чутні вибухи і звуки перестрілки. За словами очевидців, зараз на центральній площі Бешкеку зібралося близько п"яти-шести тисяч осіб. У багатьох з них в руках палки, каміння, обрізи, а також прапори партій СДПК і "Ата-Мекен".

Дані про жертви різняться. Місцеві ЗМІ повідомили про 12 загиблих і 230 поранених. Медики передали пресі дані про чотирьох загиблих. Зі свого боку, офіційна влада стверджує, що загиблих немає, а постраждали лише близько 100 осіб.

Очевидці розповідають, що велика колона людей пройшла півгодини тому по проспекту Чуй у бік Будинку уряду. Люди скандують заклики приєднатися до них. До "Білого дому" стягнуті підрозділи міліції, внутрішніх військ і спецназу.

Дехто з мітингуючих носить при собі зброю, яку відібрали у міліції. Діями "революціонерів" ніхто не керує, адже лідерів опозиції взяли під варту за вказівкою влади країни.

Міліція застосовує проти людей сльозогінний газ, шумові гранати. МВС КР ніякої офіційної інформації не дає. Немає даних і зі штабу опозиції. У Киргизстані відчуваються збої в мобільному зв"язку. За даними мобільних операторів, це пов"язано з великим навантаженням на мережі.

Gazeta.ua за матеріалами http://ludovikxiv.livejournal.com/

Зараз ви читаєте новину «У столиці Киргизстану почали стріляти - є загиблі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути