середа, 24 березня 2010 14:01

На Рівненщині у копанці утопився хлопчик

  Копанка, в якій утопився хлопчик
Копанка, в якій утопився хлопчик
Учора ввечері в райцентрі Корець Рівненської області втопився 5-річний Володимир Кузьмич. Хлопчик грався із 6-річним братом Дмитром на копанці біля свого будинку на вул. Терешковій, 11.

Інспектор Алла Скомаровська з обласного управління МНС розповіла Gazeta.ua, що яму-копанку біля городу зробили самі люди, щоб уникнути весняних підтоплень.

"На поверхні копанки був тонкий шар льоду. Діти гралися, бігали і не помітили, як крига під ногами скресла", - сказала вона.

Хлопчаки впали у воду, перелякались і почали кричати. На галас з сусіднього будинку вибігла Наталя Біла. У темряві ледве розгледіла дитячу фігуру. Вона стрибнула в канаву і витягла Володимира на берег. Хлопчик був непритомний.

Жінка намагалася зробити йому штучне дихання, викликала "швидку", але Володимир уже помер.

Дмитро тримався руками за кригу і щосили кричав. Його витягла інша сусідка.

"Мама в цей час була вдома з маленькою донечкою. Вона виховала дітей одна, чоловік поїхав на заробітки", - додала Скомаровська.

Це перший випадок загибелі дитини на воді з початку року на Рівненщині.

Рятувальники пригадали трагедію, яка сталась 2005-ого року в селі Жобрин Рівненського району. Тоді під кригу провалилися одразу 4 дітей – троє братів та сестра. Найстаршому було 16 років, наймолодшому – 9.

Вони гралися на штучній водоймі поблизу села. Крига не витримала їхньої ваги. Поруч не було нікого, щоби їх порятувати.

Рятувальники наголосили, що в такій ситуації треба діяти дуже швидко і рішуче. Постраждалий замерзає в крижаній воді, а мокрий одяг тягне його донизу.

"Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно сповістіть, що йдете на допомогу. Підкладіть під себе лижі, дошку чи фанеру і повзіть на них. Наближайтеся до ополонки тільки повзком, широко розкидаючи при цьому руки. До самого краю ополонки не підповзайте, інакше у воді опиняться вже двоє. Ремені, шарфи, дошка, жердина, санки або лижі допоможуть врятувати людину. Кидати ремені або дошки треба за 3-4 метри. Витягайте постраждалого на лід і відповзайте з небезпечної зони. Потім укрийте його від вітру і якнайшвидше доставте в тепле місце, розітріть, переодягніть у сухий одяг і напоїть чаєм", - порадили в МНС.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині у копанці утопився хлопчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути