четвер, 18 березня 2010 18:43

На площі біля Львівського національного університету триває акція "Спалення в ім'я освіти"

15 березня, 10.30

До приймальні голови столичної Солом'янської райдержадміністрації заходить 64-річний Борис Нікольський. За хвилину він падає на підлогу із закривавленою головою. Поруч із ним - пістолет. Секретарка зчиняє галас, на який прибігають інші працівники. За 15 хв. прибуває наряд міліції і "швидка". Нікольського везуть до відділення реанімації. У міліції кажуть, що чоловік мешкає на Полтавщині. Має будівельний бізнес. Що він робив в райдержадміністрації - не відомо. Стан чоловіка важкий. Невідомо, чи виживе.


А в той час:


На площі біля Львівського національного університету триває акція "Спалення в ім'я освіти" - з вимогою звільнити Дмитра Табачника з посади міністра освіти за українофобські заяви. Два десятки молодих людей збирають підписи проти новопризначеного чиновника та книжки радянських часів.

- Уже є півсотні підписів і п'ять книжок. Про Сталіна, Леніна і декілька - з історії КПРС, - каже 27-річний Андрій Бень, активіст Молодіжного націоналістичного конгресу.

Ще за півгодини активісти назбирають 13 книжок, які здадуть на макулатуру.


32-річна киянка Діана Овсієнко йде з магазину додому. Біля будинку N30 на вул. Північний бачить на тротуарі тушканчика - жовтого кольору, з великою головою і пухнастим хвостом із китицею на кінці. Тварина згорнулася клубком і труситься. Діана підіймає гризуна, запихає в рукавичку й несе додому на пр. Героїв Сталінграда, 59. Садить у 3-літрову банку і годує насінням. Каже, що тушканчик ручний. Припускає, що хтось із мешканців будинку витрушував ковдру і випадково викинув тварину.

- Спочатку хотіла оголошення повісити, що знайшла. А тепер не поверну, він такий гарнюсінький, - каже Діана Овсієнко.

Працівники Херсонського обласного центру народної творчості обдзвонюють знайомих і колег, замовляють оркестр. Готуються до похорону 75-річного Миколи Братана. Поет, автор гімну Херсонської області помер у суботу вдома від серцевого нападу. Востаннє на роботі у центрі був минулої п'ятниці. Півтори години розповідав його директору Світлані Аляб'євій про ставлення до сексу в наші та минулі часи. Миколу Братана поховали на місцевому кладовищі у вівторок.

Спочатку хотіла оголошення повісити, що знайшла тушканчика. А тепер не поверну, він такий гарнюсінький

У міжнародному аеропорту Рівного екскаваторами та снігозбиральними машинами розчищають злітно-посадкові смуги. Зранку його закрили через снігопад. Аеропорт не працюватиме упродовж дня.

Активісти громадської організації "Ноїв ковчег" дістають добермана з 3-метрової ями в Тернополі на вул. Довженка, 18. Травм від падіння собака не отримав.


- Нам подзвонили із МНС, а їм мешканці сусіднього будинку, - каже голова організації Олег Гром, 36 років. - Доберман просидів у ямі зо два дні. Я спустився драбиною і передав пса колегам. Він доглянутий, знає багато команд. Відвезли його до Дичківського притулку. Господарі собаки можуть телефонувати за номером: (067)354 01 23.

Міліціонери виїжджають на виклик про пограбування відділення Ощадбанку на вул. Маршала Бірюзова в Полтаві. За 10 хв. до цього чоловік у темному одязі і чорній шапці зайшов до фінустанови.

- Шапку сильно натягнув на очі. Маски не мав. Наказав віддати гроші, але касир натиснула кнопку тривоги. У зал зайшов охоронець, але він був без зброї. Якби банк охороняли міліціонери, то затримали б нападника на місці. А так він вистрілив двічі і почав тікати. Затримали за кілька годин. Це 41-річний безробітний раніше судимий полтавець, - каже начальник прес-служби ГУМВС у Полтавській області Юрій Сулаєв.


Підготували: Богдана ЄВСЄЄВА, Олеся ПОП




Коротко

Луцькі прикордонники знайшли майже 200 кг копченого м'яса на деревах. Воно було підвішене в шістьох поліетиленових мішках у лісі біля кордону з Білоруссю.

- Імовірно його залишили контрабандисти. А підвісили, щоб тварини не з'їли, - каже Олег Личковський із прикордонного загону Луцька.

 

Віктор Янукович може переїхати в центр Києва, щоб не влаштовувати затори на дорогах. Під час проїзду кортежу президента з його резиденції в Межигір'ї центр міста перекривають на півгодини.

 

Суворовський районний суд Одеси засудив колишнього директора "Одеського ливарного заводу" до двох років тюремного ув'язнення за затримку заробітної плати працівникам. Підприємство заборгувало 2,6 млн грн.

 



Цифра

47 черепах у пластикових контейнерах без документів перевозив провідник потягу Москва-Кишинів 46-річний громадянин Молдови. Його затримали на залізничному вокзалі міста Могилів-Подільський на Вінниччині.




Анекдоти


- Чому, змінивши весь уряд, Янукович залишив Стельмаха головою Нацбанку?

- Тому що Стельмах теж великий український поет.

 

Тігіпка запитують:

- Чому ви спочатку назвали створення нової коаліції політичним рейдерством, а потім погодилися працювати в новому Кабміні?

- Після розмови з Януковичем з'ясувалося, що моє друге слово дорожче за перше.

Зараз ви читаєте новину «На площі біля Львівського національного університету триває акція "Спалення в ім'я освіти" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути