четвер, 04 березня 2010 19:07

Мисливські угіддя захоплюють багатії

Автор: фото з архіву Миргородської райради УТМР
  Дикого кабана 2008 року під Попівкою на Миргородщині підстрелив місцевий Олександр Педорич (ліворуч). Поруч із ним — Володимир Деркач, він стояв у загінці. Тутешні мисливці нарікають, що скоро в угіддях залишиться дуже мало диких звірів
Дикого кабана 2008 року під Попівкою на Миргородщині підстрелив місцевий Олександр Педорич (ліворуч). Поруч із ним — Володимир Деркач, він стояв у загінці. Тутешні мисливці нарікають, що скоро в угіддях залишиться дуже мало диких звірів

Любителі полювання Миргородщини стривожені тим, що місцева організація Українського товариства мисливців і рибалок може заборонити їм доступ до угідь. Переживають, що полюватимуть там лише харківські та київські посадовці й бізнесмени.

— Інакше, як прихованим рейдерством, це не назвеш, — обурюється 52-річний Борис Борисенко. — Товариство створено і діє за рахунок членських внесків. Чому умови для його членів гірші, ніж для мисливців у держлісгоспі?

Люди скаржаться, ціни на мисливську ліцензію товариство встановлює на власний розсуд. Якщо в лісгоспі дозвіл полювати на кабана коштує 1 тис. грн, то в УТМР за такий самий із мисливців вимагали 3,5 тис. грн. Місцеві впевнені, це робиться, аби віднадити їх від полювання. Кажуть, приїжджим із Харкова ліцензію продають по 10–12 тис. грн.

Тутешні бояться, що найкращі мисливські угіддя потраплять у чиюсь власність.

— В області мисливські угіддя хочуть захопити нувориші з мішками "зелені", — розповідає 67-річний Михайло, колишній член Товариства. — Обласна організація УТМР через обласну раду погодила створення окремого мисливського господарства у Великобагачанському районі. Це 11 тисяч гектарів лісів, боліт, луків по обидва боки траси Київ — Полтава понад Пслом.

Михайло каже, місцевих мисливців у те господарство не пускають.

Приїжджим ліцензію продають по 10–12 тисяч

— Виходить так, що хто там живе, хрєн матиме право полювати. Дуже це доходне місце. За нього можуть і горло перегризти.

Керівництво миргородської організації УТМР звинувачення мисливців спростовує.

— Це брехня, що ми за 10 тисяч продаємо ліцензії на відстріл парнокопитних, — обурюється голова райради Товариства Василь Лукаш, 47 років. — У нас харківських мисливців немає. Є люди, що живуть у Харкові, але стоять на обліку в нас. Платять, як інші, членські внески.

Зараз ви читаєте новину «Мисливські угіддя захоплюють багатії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути