четвер, 21 січня 2010 17:09

Фотографію Медведєва продали за 1,7 мільйона доларів

Автор: фото з сайту www.image.tsn.ua
  Дмитро Медведєв сфотографував Тобольський кремль із вертольота. Кошти від продажу знімка передадуть на благодійність
Дмитро Медведєв сфотографував Тобольський кремль із вертольота. Кошти від продажу знімка передадуть на благодійність

Фотографію, яку зробив російський президент Дмитро Медведєв, 44 роки, продали за $1,7 млн під час різдвяного аукціону "Азбука" у Санкт-Петербурзі. Знімок кремля міста Тобольськ придбав петербурзький бізнесмен Михайло Зингаревич. Аукціон проводять четвертий рік поспіль: продають картини зірок та політиків. На нинішньому зібрали понад $2,7 млн. Усі кошти підуть на благодійність.

— Президент не зміг приїхати на ярмарок, бо був зайнятий, — розповідає Валентина Матвієнко, губернатор Санкт-Петербурга. — Прислав фото, яке зробив із вертольота над Тобольськом. Його роздрукували у форматі 69 на 96 сантиметрів, вставили у срібну рамку.

Початкова ціна роботи Медведєва була близько $700 (5600 грн. — "ГПУ"), але згодом підвищилася. Знімок став найдорожчим лотом за історію аукціону. Випередив картину Володимира Путіна, російського прем"єр-міністра, "Візерунок на склі", яку торік продали за $1,2 млн.

— Ми не сподівалися, що фото Дмитра Анатолійовича куплять за таку велику суму, — кажуть організатори аукціону. — Адже хід торгів важко передбачити. Для нас це завжди сюрприз. Дуже вдячні учасникам, які допомогли зібрати кошти.

Дмитро Медведєв багато років захоплюється фотографією. Знімає переважно краєвиди, роботи виставляє на своєму сайті в Інтернеті. Знімок Тобольського кремля посів четверте місце серед найдорожчих фотографій у світі. На першому — безіменна робота Річарда Прінса, 60 років, американського фотографа, із серії "Ковбой". 2008-го її продали за $3,4 млн.

Зараз ви читаєте новину «Фотографію Медведєва продали за 1,7 мільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути