понеділок, 26 жовтня 2009 18:22

Ющенко і Деньов спізнилися на дві години

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Президент Віктор Ющенко на відкритті 39-го кінофестивалю ”Молодість” вручає французькій актрисі Катрін Деньов приз ”Скіфський олень”
Президент Віктор Ющенко на відкритті 39-го кінофестивалю ”Молодість” вручає французькій актрисі Катрін Деньов приз ”Скіфський олень”

24 жовтня у столичному кінотеатрі "Київ" відкрився 39-й міжнародний кінофестиваль "Молодість". Його бюджет $1 млн.

— Торік столична мерія виділила 100 тисяч гривень, а цього року жодної копійки, — каже арт-директор фестивалю 59-річний Андрій Халпахчі. — Якщо так буде далі, наступний фестиваль не проводитимемо в Києві. Отримали пропозицію від міської влади Львова. Ще три роки тому пропонували перенести "Молодість" за кордон, в Азію.

Халпахчі нервово переступає з ноги на ногу у фойє кінотеатру. Церемонія відкриття затримується. Він вибачається перед гостями, просить дочекатися приїзду президента Віктора Ющенка.

Глава держави України запізнюється майже на 2 год. Виходить із машини з дружиною Катериною. З ними червоною доріжкою прямує французька актриса Катрін Деньов, 66 років. Наступає на довгу чорну сукню, ледь не падає. Ющенко підтримує її за лікоть.

Француженка прилетіла до Києва за 2 год. до відкриття фестивалю. Її рейс затримали через негоду в Парижі. Завезла до готелю "Прем"єр Палас" свої речі й одразу поїхала на "Молодість".

Пропонували перенести "Молодість" в Азію

На відкриття запросили 600 гостей. У кінотеатрі душно. Місць для сидіння немає, всі стоять.

Відкриває фестиваль 29-річна українка Ольга Куриленко, яка зіграла подружку Джеймса Бонда в фільмі "Квант милосердя". Читає короткий текст із папірця англійською. Халпахчі перекладає.

— Я приїхала до Києва на Тиждень моди, — каже Куриленко згодом. — Коли дізналася про відкриття такого грандіозного фестивалю, залишилася. Раніше приїздила до України, щоб побачити маму, тепер вирішила попрацювати. Живу в Лондоні. Мала квартиру в центрі Парижа, переїхала до Англії через її позитивну енергетику та багатонаціональність.

На фестивалі Куриленко представляє драму "Стіни" ізраїльського режисера Денні Лернера, в якій зіграла головну роль. Повністю стрічку вона ще не бачила.

— Знімали в Тель-Авіві. Було спекотно, на мені був светр та шкіряний плащ. У фільмі моя героїня вперше розмовляє російською. Мрію зіграти в історичній стрічці якогось реального персонажа, а ще хочу знятися в романтичній комедії.

— Ми всі любимо кіно, бо це театр життя, з його драмами, комедіями та романтикою, — каже у мікрофон Віктор Ющенко. Він у білій сорочці, без краватки, верхній ґудзик розстібнутий. — Найсокровенніше стається тоді, коли у залі із сотнею глядачів западає така тиша, що стає чути, як б"ється серце.

Вручає Катрін Деньов приз "Скіфський олень" за вклад у розвиток світового кіномистецтва. Халпахчі отримує з рук президента орден "За заслуги". Для директора заходу це виявилося несподіванкою:

— Цього не було у сценарії. Це висока оцінка роботи, яку я виконую від щирого серця.

Фестиваль відкриває стрічка "Коко Шанель та Ігор Стравінський" голландського режисера Яна Кунена.

Між Коко Шанель та Ігорем Стравінським був роман. Але жодних подробиць невідомо

— Між Коко та Ігорем був роман, — розповідає Ян Кунен перед переглядом. — Він із дітьми та дружиною три місяці жив у її будинку. Але жодних подробиць невідомо. Довелося включити фантазію. Головну роль виконала Анна Моуґлаліс. Вона — обличчя рекламної кампанії лінії ювелірних прикрас Шанель. Нам допомагав дизайнер Карл Лаґерфельд — створив сукні для головної героїні в стилі Коко Шанель.

Після перегляду Катрін Деньов спілкуватися з журналістами відмовляється.

— У мене запланована зустріч, — пояснює.

Біля виходу з кінотеатру прикурює сигарету. Чекає, поки Віктор та Катерина Ющенки прощаються із головою Секретаріату президента Вірою Ульянченко. Ющенко з дружиною сідають до авто, за ними рушає машина акторки.

— Вони поїхали до ресторану української кухні "Запоріжжя", — розповідає керівник прес-центру фестивалю Максим Ільяшенко. — Деньов запропонували спробувати борщ із пампушками, нарізку з ковбаси і сала, огірочки, капусту, узвар. Горілки вона не п"є, але спробувала винну наливку. Коли виходила з ресторану, сказала, що все сподобалося.

Наступного ранку Катрін Деньов полетіла до Парижа.

Цього тижня на "Молодість" приїде російська актриса Чулпан Хаматова та американський актор Жан-Клод ван Дамм. Останній представлятиме новий комедійний фільм "Ж.К.В.Д.". Він зіграв самого себе: колишнього кумира мільйонів хлопців, а нині — актора, який розгубив свою популярність через наркотики і необачний вибір ролей. Герой Жана-Клода повернувся туди, звідки починав кар"єру — до рідного Брюсселя.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Деньов спізнилися на дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути