вівторок, 25 серпня 2009 17:52

Міс Всесвіт-2009 має українське коріння
6

Зліва направо: міс Естонія 25-річна Діана Арно, переможниця з Венесуели 18-річна Стефанія Фернандес і міс Україна 25-річна Христина Коц-Готліб під час фотосесії на Багамських островах, де проходив конкурс ”Міс-Всесвіт-2009”
Фото: фото: REUTERS
Конкурсантка з Японії 25-річна Емірі Міясака вийшла на подіум у шкіряному кімоно. Воно було таке коротке, що не прикривало сідниць
Міс Нідерланди 20-річна Авалон-Шанель Вейдзиґ для конкурсу національних костюмів обрала сукню із декоративним вітряком — символом Голландії
Африканську країну Замбію представляла студентка 20-річна Анделла Чілеше Метьюз. Вона вийшла на подіум у вбранні давніх замбійських племен, із щитом у руках
Міс Перу 25-річна Карен Шварц за національний костюм обрала вбрання, в якому часто виступає болівійський гурт ”Діаблада” — розшитий камінням і бахромою костюм та головний убір у вигляді рогів

На конкурсі "Міс Всесвіт-2009" перемогла 18-річна Стефанія Фернандес-Крупій із Венесуели. Дівчина має українське коріння. Її матір звати Надія Крупій-Голояд.

Стефанія з"явилася на світ у родині іммігрантів. Серед її предків — українці, росіяни й поляки. Торік вона перемогла в національному конкурсі краси Венесуели, має титули "Найкраще тіло", "Найкраще обличчя" й "Міс елегантність". Займається тенісом та плаванням. Планує вивчати міжнародні відносини. На конкурсі "Міс Всесвіт-2009" фавориткою не була. Кажуть, більшість членів журі симпатизували конкурсантці з Домініканської Республіки 23-річній Аді Аймі де ла Круз. Але та здобула титул віце-міс.

Корону на голову Стефанії вдягала тріумфаторка минулорічного конкурсу, також венесуелка Діана Мендоза, 23 роки. Вона так зраділа перемозі співвітчизниці, що ледь не впустила нагороду — корона з"їхала з голови Стефанії, але та притримала її рукою. Фернандес отримала косметику та дизайнерський одяг, а також стипендію у $100 тис. на два роки навчання у Нью-Йоркській кіноакадемії. Упродовж року мешкатиме у фешенебельній квартирі в Нью-Йорку, подорожуватиме світом із благодійними акціями.

У конкурсі взяли участь представниці 83 країн світу. На змаганні національних костюмів сталося кілька скандалів. У росіянки 19-річної Софії Рудьєвої перед виходом зникли туфлі. Їй дали інші, однак агенти дівчини запевняють: це вплинуло на результат. Рудьєва не потрапила до фіналу.

Конкурсантка з Японії 25-річна Емірі Міясака вийшла на подіум у чорному шкіряному кімоно. Воно було таке коротке, що не прикривало сідниць. Із-під нього виглядали рожевий пояс та підв"язки для панчіх. Декого з журі така відвертість обурила. Дівчина пояснила: обрала такий костюм, аби змінити консервативне ставлення японців до краси.

Міс Перу 25-річна Карен Шварц за національний костюм обрала вбрання, в якому часто виступає болівійський гурт "Діаблада". Побачивши костюм по телебаченню, учасники гурту звернулися до керівництва конкурсу із вимогою заборонити Шварц брати участь у ньому. Мовляв, вона без дозволу використала ідею їхніх костюмів із рогами та розшитим камінням і бахромою плащем.

Українка 26-річна Христина Коц-Готліб до фіналу не потрапила. Колишня учасниця гурту "ВІА Гра" напередодні конкурсу запевняла: вразить журі своїм довгим волоссям та класичними пропорціями.

Серед 15 фіналісток не було жодної конкурсантки з країн СНД. До п"ятірки переможниць, окрім венесуелки та домініканки, потрапили учасниці з Косова, Австралії, Пуерто-Ріко.


Зараз ви читаєте новину «Міс Всесвіт-2009 має українське коріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути