четвер, 28 травня 2009 14:19

У Києві вбито захисника Жукова острова

У Києві вбито захисника Жукова острова

26 травня о 12:00 у дворі свого будинку було убито 59-річного мешканця Голосіївського району міста Києва Олексія Львовича Гончарова, заявили в Київському еколого-культурному центрі.

Крім того, за даними екологів, двоє невідомих також жорстоко побили дружину загиблого.

За даними голови екологічного центру Володимира Борейка, за два дні до смерті Гончаров брав участь у заходах щодо припинення "незаконного видобутку, намиву і продажу піску на Жуковому острові кількома комерційними фірмами".

Гончаров показав місця незаконного видобутку піску знімальній групі

"Видобуток піску проводився в межах заказника, у водоохоронній зоні, що заборонено трьома законами України, більше того, відвантаження піску замовникам проводилася без відповідного дозволу і накладних", - заявив Борейко.

За його словами, Гончаров показав місця незаконного видобутку піску знімальній групі каналу ICTV, завдяки чому з"явилася міліція і незаконний видобуток було зупинено.

"На наступний день разом зі знімальною групою каналу на місце виїхали представники Київського еколого-культурного центру, які оцінили видобуток піску з екологічної точки зору", - зазначив він.

Екологи вирішили "зайнятися й іншими фірмами, які на Жуковому острові незаконно видобувають пісок".

"Однак на наступний день Гончарова вбили. Є всі підстави припускати, що він став жертвою кримінальних структур (причому швидше за все за наводкою держструктур, які дали бандитам його адресу), які тримають в Києві незаконний бізнес по видобутку піску і шляхом вбивства вирішили залякати інших захисників природи і журналістів, які вимагають від влади навести в цій справі порядок ", - заявив представник екологічної організації.

Він також повідомив, що загиблий пенсіонер вже кілька років безрезультатно звертався зі скаргами на незаконний видобуток піску на Жуковому острові (поряд з яким він жив) в міліцію і різні органи влади району та міста.

У зв"язку з цим Київський еколого-культурний центр висловив обурення кримінальним свавіллям, яке "відкрито панує в Києві, коли захисників природи вже стали вбивати серед білого дня у себе вдома".

"Ми вимагаємо від влади Києва нарешті припинити піщане свавілля на Жуковому острові і відновити статус заповідника на всій його території", - резюмували в організації.

Раніше екологи неодноразово звертали увагу на шкоду, заподіяну в результаті несанкціонованих гідронамивних робіт ландшафтному заповіднику Жуків острів.

За матеріалом  Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «У Києві вбито захисника Жукова острова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути