понеділок, 01 листопада 2010 12:13

Звільнення католицької церкви від бойовиків коштувало 39 життів (ФОТО)
11

Фото: Фото: Reuters
Щонайменше, 39 осіб загинули в результаті штурму католицької церкви в центрі іракської столиці. Його здійснили сили безпеки з метою звільнити заручників, яких захопили озброєні особи.

Серед загиблих виявилось щонайменше 25 заручників. Група бойовиків захопила прихожан, присутніх на недільній вечірній месі в Церкві порятунку Діви Марії.

Особи, які узяли заручників, нібито вимагали звільнити членів "Аль-Каїди", котрі знаходяться в іракських в'язницях. За словами представників телеканалу "Аль-Багдадія", їм подзвонила людина, яка сказала, що вона одна з тих, хто напав на церкву. Журналісти повідомили, що той, хто дзвонив, представився членом "Ісламської держави Ірак", воєнізованого суннітського угрупованню, до якого відносять й іракський осередок "Аль-Каїди".

За повідомленнями, нападаючі були не громадянами Іраку, а арабами з інших країн. Захоплення заручників трапилось через два дні після нападу на кафе в провінції Діяла, в результаті якого загинула 21 людина.

Бі-бі-сі

Зараз ви читаєте новину «Звільнення католицької церкви від бойовиків коштувало 39 життів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути