понеділок, 10 травня 2010 17:10

Кривавий день в Іраку - загинули близько сотні осіб

Кривавий день в Іраку - загинули близько сотні осіб

У понеділок неподалік від Багдада стався подвійний теракт, жертвами якого стали щонайменше 55 осіб, більше 220 отримали поранення.

Два замінованих автомобілі злетіли в повітря поблизу текстильної фабрики у місті Ель-Хілла - адміністративному центрі провінції Бабіль, розташованому в 100 кілометрах на південь від іракської столиці. Одночасно з цим смертник привів у дію закріплену на тілі вибухівку.

Теракти були здійснені в той момент, коли робітники фабрики зібралися біля прохідної. Лікарі не виключають, що кількість загиблих може зрости, оскільки багато постраждалих перебувають у критичному стані.

Всього за минулий день в Іраку жертвами серії скоординованих атак стали 90 людей. У Багдаді бойовики атакували одночасно шість армійських і поліцейських блокпостів. У Ес-Сувейрі два смертника - один із закріпленою на тілі вибухівкою, другий - у замінованому автомобілі, - підірвали себе поблизу шиїтської мечеті неподалік від ринку. Там загинули 13 іракців і близько 70 постраждали.

Чотири бомби спрацювали в місті Ель-Фаллуджа, розташованому в 50 кілометрах на захід від столиці, поблизу будинків місцевих силовиків. Нападам піддалися міста Мосул на півночі Іраку, Ель-Іскандарія на південь від Багдада і Ет-Тармія - в 20 кілометрах на північ-схід від столиці.

Вести

Зараз ви читаєте новину «Кривавий день в Іраку - загинули близько сотні осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути