неділя, 22 серпня 2021 17:36

ЗСУ мають готуватися до звільнення окупованих РФ територій

ЗСУ мають готуватися до звільнення окупованих РФ територій
Українська армія має готуватися до звільнення окупованих територій. Фото: pixabay.com

Щоб бути готовими до ведення наступальних операцій при звільненні окупованих Росією територій, ЗСУ повинні розвиватися та удосконалювати свою тактику.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час IV Міжнародного форуму "Україна 30. Захисники".

"Мені б дуже хотілося, щоб ЗСУ від держави отримали те, що їм необхідне - відповідне озброєння, відповідну військову техніку. ЗСУ мають переоцінювати форми й способи застосування навіть в таких умовах, які зараз є, з метою мінімізації втрат, і головне – підготовки до ведення наступальних дій для звільнення окупованих територій", - цитує Залужного "Укрінформ".

Суспільство не має забувати, що в країні йде війна, та пам'ятати справжніх героїв, які поклали своє життя заради інших, наголосив головнокомандувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зрешетили кулями українські позиції

Україна також повинна бути готовою до повномасштабного вторгнення країни-агресора.

"Держава в цьому випадку має зробити все, щоб ЗСУ могли виконати поставлене завдання. Суспільство в цьому випадку має вірити в перемогу і вірити ЗСУ", - зазначив Залужний.

Він нагадав, що Росія не зупиняє проведення інформаційно-психологічної операції та вплив, в тому числі на ключових осіб, які ухвалюють державні рішення.

Держава має продовжувати роботу з виявлення тих джерел, через які ворог розповсюджує дезінформацію та маніпулює фактами у своїх інтересах, вважає військовий.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ мають готуватися до звільнення окупованих РФ територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути