понеділок, 09 червня 2008 16:02

Зростання ВВП Естонії виявилося найнижчим в Євросоюзі

Зростання економіки Естонії в першому кварталі 2008 року за попередніми даними склало всього 0,1 відсотка в порівнянні з тим же періодом роком раніше. Цей показник є найнижчим зі всіх держав, що входять в Євросоюз, передає портал Biznews.lv з посиланням на департамент статистики Естонії.

Раніше передбачалося, що ВВП Естонії виросте в першому кварталі на 2,5-2,8 відсотка, проте економіка країни в значній мірі постраждала від світової фінансової кризи і подорожчання енергоресурсів, оскільки власною нафтою і газом ця країна не володіє. У 2007 році ВВП Естонії виріс на 4,8 відсотка.

Через кредитну кризу постраждала не тільки Естонія, але і всі країни Західної Європи. Через це Єврокомісія була вимушена вже кілька разів міняти прогноз по зростанню ВВП і інфляції тільки протягом останніх декількох місяців.

Естонія вважається однією з найрозвиненіших країн з числа колишніх республік Радянського Союзу. Разом з Литвою і Латвією і ще рядом держав ця країна вступила в Євросоюз в 2004 році. Протягом останніх років ВВП Естонії ріс швидше, ніж в середньому по ЄС, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Зростання ВВП Естонії виявилося найнижчим в Євросоюзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути