Ексклюзиви
середа, 30 листопада 2011 16:43

Зошити з "гламурними тиранами" прибрали з тернопільського магазину
5

Фото: Фото: Андрій ЯНОВИЧ

Школярські зошити із зображенням Йосипа Сталіна та Володимира Леніна прибрали з полиць магазину канцелярії в центрі Тернополя.

"Ми добилися цього виключно роз'яснювальною роботою. Пояснили підприємцю, що в Тернополі немає людей з неадекватною свідомістю, щоб такі зошити купувати і серед дітей пропагувати. Конфлікту не було - підприємець поставився до нашого прохання з розумінням", - заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі з'явилися зошити зі "скандальними лідерами": Сталіним, Леніним та Мао Цзедуном

За даними міськради, підприємець отримав зошити зі Сталіним і Леніним випадково – під час гуртової закупівлі товару. У цій же серії, окрім двох згаданих, були зошити із зображення Мао Цзе Дуна, Че Гевари та Фіделя Кастро. Усього в Тернопіль потрапило 10 примірників такого товару. Розкупити їх не встигли. Підприємець відіслав партію на склад.

"Продавати українцям зошити зі Сталіним - це те саме, що єврейським дітям в Ізраїлі продавати портрети Гітлера або Гімлера, які їм геноцид організували. Я розумію вільне підприємництво, але якщо воно топчеться по національній пам'яті, то треба реагувати. Коли почув про цей зошит, то зразу почав хлопців обдзвонювати. Думав зібрати чоловік сім, увірватися в магазин і всі ті зошити на шматки порвати. Ще й на камеру зняти і на всі канали показати. Магазину пощастило, що вчасно їх прибрали", - розповів  колишній голова організації "Тризуб" Євген Філь.

Українці можуть придбати зошити із серії "Гламурні тирани" в інтернет-магазинах. Серія з п'яти зошитів коштує 68 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Зошити з "гламурними тиранами" прибрали з тернопільського магазину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути