пʼятниця, 28 серпня 2009 07:33

Найліпше купують зошити із фото Рибака

Автор: фото: Наталыя ЧУБЕНКО
  Дівчинка вибирає у середу по обіді кулькову ручку на столич-ному книжко-вому ринку Петрівка
Дівчинка вибирає у середу по обіді кулькову ручку на столич-ному книжко-вому ринку Петрівка

"Доця, цю жабу ми візьмемо тобі на біологію", — каже доньці Олександрі Тетяна Остапенко, 46 років, акторка столичного Театру російської драми ім. Лесі Українки. Купують у середу по обіді учнівські зошити на книжному ринку Петрівка в Києві. Тетяна придбала за 7 грн зошит на 48 аркушів із малюнком жаби, яка тримає доларову купюру. На ньому напис: "Если на Вас не обращают внимания, не обращайте внимания. Лучший знак внимания — денежный".

— Найголовніше, щоб зошит чи щоденник викликав у дитини емоції й естетичну насолоду. Саші подобаються зошити з абстракцією і приколами, — розповідає Тетяна. Також вона придбала доньці за 35 грн щоденник — із схожою на крокодилячу шкіру чорною обкладинкою, з переливами зеленого, червоного і синього кольорів. Щоденник прошитий, аркуші білі, цупкі, гладенькі. На останній сторінці місце, куди вчителі можуть писати рекомендації батькам, на що звернути увагу за підсумками року. Текст на етикетці з помилкою — "Щоденник шкілний". Написано, що вироблений у німецькому місті Майнц на замовлення фірми "Джозеф Оттен Компані".

Продавець канцтоварів Ольга Омельчук, 58 років, розповідає, що такий щоденник купують найчастіше. Поряд лежить яскраво розмальований "Суперщоденник" із твердою обкладинкою, за 10 грн. У нього вкладені наклейки із зображенням звірів. Листки різнокольорові, внизу фото акторів та їхня коротка біографія. Такі в Ольги Омельчук купують рідко.

— Розмальований щоденник шкідливий для дитини. Вона в школі й так має велике навантаження на очі. А уявіть — 100 разів на уроках його відкрити-закрити, — розмірковує Ольга.

Киянка Марія Кравчук, 9 років, прийшла на ринок із сестрою-десятикласницею. Купила собі яскраво-рожевий щоденник із твердою палітуркою та зображенням далматинця.

— Мені подобаються яскраві й розмальовані щоденники. Щоб там були надруковані інтерв"ю з зірками, — пояснює.

— Наших школярі не люблять. Їх можуть купити лише батьки, які не розуміються на футболі. Цього місяця ми закупили два ящики зошитів із фото Олександра Рибака, переможця Євробачення, й акторками з серіалу "Ранетки". То Рибака розкупили за тиждень 12-річні дівчата. Всі вуха прожужжали, питали постійно, — розповідає продавець Зоя Іжболдіна, 32 роки. З її слів, зошитів і щоденників із зображенням політиків на Петрівці мало. Цього року вона бачила лише з фото президента Ющенка. Торік продавали зошити із зображенням прем"єр-міністра Юлії Тимошенко на коні. Зоя вважає, що через широкий асортимент зошитів стали купувати менше.

— Раніше брали десятками. Тепер купують два-три, — додає вона.

Серед цікавинок на Петрівці можна купити пенал у вигляді капців чи глобус із підсвіченням за 500 грн. Найдешевший зошит на 12 аркушів продають за 1 грн. Найдорожчий, на 96 аркушів, — за 37 грн.

Зараз ви читаєте новину «Найліпше купують зошити із фото Рибака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути