четвер, 22 жовтня 2009 08:32

Зошити з монстрами обгортають папером

Із 1 листопада шкільні зошити, папки для них, альбоми, щоденники, на яких зображені монстри, страшилки, еротичні красуні, підлягатимуть обов"язковій сертифікації.

— Це розпорядження Кабінету Міністрів України. Засідання щодо цього відбулося. Регулюватимуть випуск друкованої продукції шкільного асортименту. Таке впровадження пов"язане із охороною дитинства та суспільної моралі. Монстри на зошитах чи голі тітки негативно впливають на свідомість дитини. Бесіди з цього приводу з батьками у школах Кременчука проводять. Та ми не можемо відібрати у дитини такий зошит чи щоденник. Заклади освіти не впливають на торговельну мережу, — розказує Геннадій Москалик, начальник міського управління освіти. — Ці повноваження покладуть на контролюючі служби, можливо, на Службу захисту прав споживачів.

— Наш колектив був приємно здивований, коли почув про такі зміни. Нарешті хтось звернув увагу на цю проблему. Різних страшилок на зошитах учителі нашого закладу обгортають чистим папером. Адже такі зображення роблять дітей агресивними, жорстокими, а зла у нас сьогодні вистачає, — говорить Любов Кухаренко, 64 роки, психолог-методист ліцею N4 у Кременчуці. — Нехай краще на зошитах будуть, скажімо, квіти, які викликають позитивні емоції. Ми готуємо дослідження, як впливають такі картинки на психологію учнів.

Зараз ви читаєте новину «Зошити з монстрами обгортають папером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути