вівторок, 19 лютого 2019 19:47

ЗМІ: Суркіс злукавив про те, що динамівці самі платять податки

ЗМІ: Суркіс злукавив про те, що динамівці самі платять податки
За останні 5 років "Динамо" не доплатив до бюджету України близько 450 млн. грн податків. Фото: Sport.ua

Президент ФК "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс в ефірі програми "Вацко Live" заявив про те, що у клубу, нібито, немає проблем з податками, тому що гравці ФК оплачують їх самі. Однак він злукавив, що легко довести на прикладі справи екс-динамівця Ленса, стверджує Інтернет-видання Аргументум, передає From-ua.

Так, за скаргою Джермейна Ленса, який раніше грав за "Динамо", Палата по вирішенню суперечок ФІФА прийшла до висновку, що з зарплати футболіста столичний клуб у 2015 році не сплатив понад 3 млн грн. податків до українського бюджету. Точна сума: 3 431 268,89 грн, з яких 3 191 835,55 - НПФЛ і 239 433,34 неоплачений військовий збір.

Відповідні розрахунки були проведені міжнародним аудитором - компанією "GrantThornthon".

Про те, що динамівці не платять самі за себе податки свідчить і фінзвітність клубу, яка періодично публікується на сайті "Динамо", відзначає Аргументум. Згідно даним, які Суркіс і адміністрація клубу подають до податкової, гравці ФК отримують заробітну плату в розмірі не більше 800 доларів - до 20 тис. грн. І тільки з цієї частини заробітку футболістів вираховуються податки, пенсійні збори і відрахування на потреби армії.

Як стверджує видання, більшу ж частину своїх гонорарів (а це десятки тисяч доларів на місяць) динамівці отримують сьогодні з офшорної компанії Dynamo Kiev (Cyprus) LTD (раніше була компанія Newport Management LTD). З офшорних рахунків гроші, як правило, перераховуються на рахунки гравців у закордонних банках, і відповідно, ніякого військового збору та інших податків в Україні з цих сум не відраховується.

За попередніми оцінками, продовжує ЗМІ, завдяки такій схемі ухилення від оподаткування, за останні 5 років "Динамо" не доплатив до бюджету України близько 450 млн. грн. Приблизно 30 млн. грн з цієї суми становить вкрадений у воюючою армії військовий збір.

Експерти пояснюють, що офшори "Динамо" і сумнівна, з точки зору українського законодавства, схема фінансування гравців клубу, - відверто злочинна за мірками податкових органів західних країн. Саме тому, повертаючись додому, як це зробив Ленс, екс-динамівці потім стикаються з проблемою легалізації отриманих в Україні доходів. Вони просто не можуть надати своїм фіскалам доказів того, що не порушували податкової дисципліни і реально платили податки зі своїх заробітків, резюмує Аргументум.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Суркіс злукавив про те, що динамівці самі платять податки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути