четвер, 14 червня 2007 13:01

Жителі Солт-Лейк-Сіті прийняли дирижабль за НЛО (ФОТО)

Схожий на дирижабль літаючий неопізнаний об"єкт в небі над Солт-Лейк-Сіті, виявився нічим іншим, як невеликою моделлю повітряної кулі. Апарат, що літав декілька годин над долиною, побудував місцевий житель, проте при випробуванні він втратив над ним управління. Свідки повідомили, що НЛО було приблизно 30 метрів завдовжки, проте місцеві власті пояснили, що його довжина не перевищує 9 метрів.

Поліція міста незабаром зв"язалася з чоловіком на ім"я Деніел Джері, який заявив, що є власником дирижабля. Він повідомив, що сконструював апарат самостійно. Джері відзначив в інтерв"ю, що під час тестового польоту управляв апаратом за допомогою пульта дистанційного керування, проте у повітряного судна перестав працювати блок живлення і конструктор втратив управління.

Представники авіадиспетчерської служби Міжнародного Аеропорта Солт-Лейк-Сіті не бачили об"єкт на радарі і не знали про галас, що виник через "НЛО". За словами місцевих чиновників, Джері порушив федеральні закони, що стосуються руху в повітрі, і, можливо, йому будуть пред"явлені звинувачення.

Конструктор повинен нести відповідальність за своє невдале випробування в тому випадку, якщо його апарат при падінні міг піддати небезпеки здоров"я і життя жителів міста. "Якщо цей апарат міг підвернути людей небезпеки, то ми пред"явимо звинувачення", - заявив представник відділення поліції Солт-лейк-ситі, сержант Річ Бреді.

Джері повідомив, що займається конструюванням дирижаблів впродовж 10 років. За цей час він зібрав близько 600 різних моделей. Не дивлячись на те, що апарати здаються дуже великими, вони досить-таки компактні. "Всю цю махину можна згорнути і покласти у валізу", - відзначив він, повідомляє KUTV.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Солт-Лейк-Сіті прийняли дирижабль за НЛО (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути