понеділок, 02 квітня 2007 13:44

Мешканці Лесбоса вирішили купити сусідній острів

Грецькі мешканці острова Лесбос заявили про намір придбати маленький сусідній острівець Гаріп, що належить Туреччині, пише британська газета The Guardian. Останні 20 років островом володіли брати-турки Алі і Алаатін Дартар, які і виставили Гаріп на продаж восени 2006 року. За словами бізнесменів, острів чудово підходить для дайвінгу, а його термальні води роблять його унікальним місцем для відпочинку.

Гаріп розташований в 90 милях від Трої в Ізмірській затоці і всього в 13 морських милях від головного міста Лесбосу. Він відомий як місце битви між спартанцями й афінянами в 406 році до нашої ери. До 1453 року його контролювала Візантія, а потім він перейшов до Отоманської імперії та сучасної Туреччини після невдалої грецької кампанії в Малій Азії в 1922 році.

Між Грецією і Туреччиною не припиняються суперечки щодо приналежності сотень островів в Егейському морі, а також проведення кордонів територіальних вод і повітряного простору. Влада Греції заявила, що операція з купівлі острова є приватною справою договірних сторін. У свою чергу, в Туреччині нагадали, що незважаючи на покупку острова греками, він залишиться під турецькою юрисдикцією, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Мешканці Лесбоса вирішили купити сусідній острів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути