Глину, яку беруть в районі центрального плоскогір"я, спочатку просівають, після чого виліплені з неї коржики залишають на сонці. Світло-коричневі коржики, які місцеві називають просто "terre", традиційно їдять вагітні гаїтянки і діти - вони використовують їх як джерело кальцію.
Для деяких жителів республіки Гаїті, у яких не вистачає грошей навіть на миску рису, "terre" стали основою раціону.
Ціна практично на всі продукти в Гаїті виросла в 2 рази. Піднялися в ціні боби, молоко і фрукти. Навіть глина, з якої роблять коржики, істотно подорожчала. Втім, коржики продаються по 5 центів, так що вони поки відносно доступні.
Смак у них прийнятний, тільки, потрапивши на язик, вони починають вбирати вологу, залишаючи в роті неприємний землистий присмак, який тримається багато годин. Вчені попереджають, що з глиною в організм людини можуть потрапити небезпечні паразити або токсини. Проте, за його словами, вона також може укріпити опірність дитини, що ще не народилася, до деяких захворювань.
Республіка Гаїті - найбідніша держава Західної півкулі. 66% населення живе менш ніж на 2,25 долара в день, повідомляє НТВ.
Коментарі