середа, 30 січня 2008 16:35

Жителі Гаїті їдять коржики з бруду та маргарину

Жителі Гаїті через підвищення цін на їжу і страшну убогість вимушені харчуватися коржиками з бруду. Ці круглі вироби готують з суміші висушеної жовтої глини, води, солі і рослинного комбіжиру або маргарину.

Глину, яку беруть в районі центрального плоскогір"я, спочатку просівають, після чого виліплені з неї коржики залишають на сонці. Світло-коричневі коржики, які місцеві називають просто "terre", традиційно їдять вагітні гаїтянки і діти - вони використовують їх як джерело кальцію.

Для деяких жителів республіки Гаїті, у яких не вистачає грошей навіть на миску рису, "terre" стали основою раціону.

Ціна практично на всі продукти в Гаїті виросла в 2 рази. Піднялися в ціні боби, молоко і фрукти. Навіть глина, з якої роблять коржики, істотно подорожчала. Втім, коржики продаються по 5 центів, так що вони поки відносно доступні.

Смак у них прийнятний, тільки, потрапивши на язик, вони починають вбирати вологу, залишаючи в роті неприємний землистий присмак, який тримається багато годин. Вчені попереджають, що з глиною в організм людини можуть потрапити небезпечні паразити або токсини. Проте, за його словами, вона також може укріпити опірність дитини, що ще не народилася, до деяких захворювань.

Республіка Гаїті - найбідніша держава Західної півкулі. 66% населення живе менш ніж на 2,25 долара в день, повідомляє НТВ.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Гаїті їдять коржики з бруду та маргарину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути