понеділок, 22 жовтня 2007 13:02

Житель Башкирії відсудив у Газпрому $1 млн

Суд задовольнив позов жителя Стерлітамака Михайла Ренжіна про відшкодування близько 24 млн рублів збитків у зв"язку з розкраданням 95,2 тис. акцій ВАТ "Газпром". Цю суму позивач просив солідарно стягнути з ВАТ "Газпром" і ЗАТ СР-ДРАГА, що є реєстротримачем. Акції Газпрому пан Ренжін отримав у 1994 році в обмін на 68 ваучерів. У 2000 році акції були списані з його рахунку на користь ЗАТ "ГИК Горизонт" за документами, підписаними нібито представником пана Ренжіна. Пропажу акцій позивач виявив тільки в березні минулого року. Було порушено кримінальну справу, з"ясувалося, що акції списали за підробленими документами. Але винного не знайшли, і справу припинили.

Суд не лише стягнув з Газпрому безпрецедентну за величиною суму, а й взагалі вперше зобов"язав найбільшого монополіста відшкодувати збитки своєму акціонерові. Іншу гучну справу, в якій ОАО Росгазифікація вимагає відшкодувати збиток від списання 50 млн акцій Газпрому (зараз коштують близько 14,5 млрд рублів), до цьогу часу не завершено, хоча ще 20 лютого 2006 року президія ВАС дала вказівку стягнути збитки з емітента, передає "КоммерсантЪ".

Зараз ви читаєте новину «Житель Башкирії відсудив у Газпрому $1 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути