середа, 26 січня 2022 16:11

Збільшили мінімальний розмір аліментів для дітей на утриманні родини

Парламент у другому читанні ухвалив законопроєкт, яким збільшив мінімальний розмір аліментів для дітей, які перебувають на утриманні родини.

Голосування за зміни до Сімейного кодексу відбулось 26 січня, повідомляє Gazeta.ua. "За" проголосували 299 нардепів.

"Сукупний розмір аліментів, які стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів, не може бути меншим 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку", - йдеться у документі.

Раніше ця сума становила 30%. Також документ передбачає, що якщо місце проживання чи перебування батьків невідоме або вони ухиляються від сплати аліментів чи не мають можливості утримувати дитину, то їй призначать тимчасову державну допомогу. Розмір визначатимуть із урахуванням матеріального стану сім'ї, у якій виховується дитина, але у розмірі не менше як 50% прожиткового мінімуму.

"2017 року Верховна Рада, збільшуючи мінімальний розмір аліментів, що стягуються з батьків, поза увагою залишила мінімальний розмір аліментів, які стягуються з інших членів сім'ї та родичів. Цим законотворець допустив дискримінацію дітей щодо різних видів аліментних зобов'язань", - пояснює необхідність змін співавтор законопроєкту, депутат від "Слуги Народу" Володимир Ватрас.

Автор: sluga-narodu.com
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пакунок малюка" можна обміняти на гроші через "Дію"

Встановлений державою прожитковий мінімум для дітей до шести років становить 2 100 грн, а для дітей від шести до 18 років — 2 618. З 1 липня цю суму планують підвищити до 2 021 грн та 2 744 грн відповідно.

Автор: sluga-narodu.com
 

Міністерство юстиції України дозволило виконавчим органам арештовувати банківські рахунки боржників. Це стосується також неплатників аліментів.

Зараз ви читаєте новину «Збільшили мінімальний розмір аліментів для дітей на утриманні родини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути