Ексклюзиви
середа, 27 березня 2013 19:06

Завтра суд оголосить вирок у справі киянина про брелоки з відеокамерами

Завтра суд оголосить вирок у справі киянина про брелоки з відеокамерами
Фото: komar.bitcheese.net

Завтра, о 9-ій ранку Солом'янській районний суд Києва оголосить вирок Андрію Фенченку. Це столичний системний адміністратор, який два роки тому придбав в китайському інтернет-магазині два брелоки з вмонтованими відеокамерами. Майже рік тривало слідство, яке вела Служба безпеки України. Ще рік Андрія судили. Його звинувачують в тому, що незаконно купив засоби негласного зняття інформації.

Через справу Фенченка стало відомо, що в Україні щодня порушуються справи проти "шпигунів", які купують ручки, годинники та брелоки із відеокамерами. Порушники закону отримують судимості терміном  від одного до п'яти років. Андрій провів своє розслідування. Дійшов висновку, що ніхто не може знати - є річ забороненою чи ні.

"Експерт інституту спецтехніки СБУ зробив висновок про належність даних відеокамер до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. Пояснив, що порівнював їх з існуючими найближчими аналогами, які розроблені інститутом спецтехніки СБУ. Відомості про зовнішній вигляд та тактико-технічні характеристики засобу негласного отримання інформації знаходяться під грифом "цілком таємно" та "таємно". Я не маю доступу до до цієї інформації та до державної таємниці. Також не маю спеціальної технічної освіти та знань, якими володіє експерт інституту спецтехніки СБУ. Тому самостійно неможливо визначити належність чи неналежність брелоків з вбудованою відеокамерою до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації", - пояснює Андрій.

В усіх європейських країнах, каже, ці ручки та брелоки вважаються іграшками.

Зараз ви читаєте новину «Завтра суд оголосить вирок у справі киянина про брелоки з відеокамерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути