вівторок, 10 квітня 2012 16:47

Скандальна справа із відеокамерами у брелках: свідки дружньо ігнорують суд

Скандальна справа із відеокамерами у брелках: свідки дружньо ігнорують суд
За своє замовлення чоловік може потрапити за ґрати на 7 років. Фото: zhitomir.info

10 працівників митниці та "Укрпошти", які виступають свідками у справі киянина Андрія Фенченка, не прийшли на судове засідання, яке сьогодні вранці слухали у Солом'янському районному суді. Про це розповів сам підсудний. Нагадаємо його судять за те що він придбав у китайському інтернет-магазині два брелки з відеокамерою, ліхтарик та перочинний ніж.

"Сьогодні допитували мене. Питали, як замовляв, нащо, через що. Все те саме, що в СБУ. Мали прийти працівники митниці та "Укрпошти", але ніхто не прийшов. Також мав бути дізнавач, що завів на мене справу, але він також не прийшов. Так суддя слухання справи перенесла на 20 квітня", - розповів Андрій Фенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд хоче посадити киянина на 7 років за те, що купив брелок з відеокамерою

Каже що не перший, кому загрожує тюремний строк за іграшки, які можна придбати в українських інтернет-магазинах.

"У Львові дівчину судять за таке. В Одесі хлопець отримав строк за навігатори, які замовив в Китаї. Загалом дуже багато таких випадків. І абсолютно всі люди, з якими я спілкувався, були ввічливими, культурними, освіченим. Тому прикро, що СБУ оголошує злочинцями тих людей, які, навпаки мають якийсь потенціал у суспільстві. Які мають достатні знання, для користування інтернетом, платіжними системами", - зазначає він.

Нагадаємо, у травні 2011 року хлопець зробив замовлення в китайському магазині "Даєл Екстрим". За все заплатив $40. Посилку мала доставити "Укрпошта". Однак на кордоні її конфіскували митники та передали в СБУ. Правоохоронці звинуватили Фенченка в контрабанді та придбанні спеціальних технічних засобів для негласного зняття інформації. Йому загрожує 7 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Скандальна справа із відеокамерами у брелках: свідки дружньо ігнорують суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути