вівторок, 10 червня 2008 14:33

Завтра оголосять вирок "шоуменам" Скнилівської трагедії

Винуватим у Скнилівській трагедії оголосять вирок 11 червня о 12-й годині. Про це повідомив голова ГО "Скнилівська трагедія" Стефан Козак.

За його словами, колегія суддів Військового апеляційного суду Центрального регіону призначила винесення вироку першому заступникові головнокомандувача Військово-повітряних сил Сергієві Онищенку, колишньому головнокомандувачу ВПС генерал-полковникові запасу Віктору Стрельникову, колишньому заступникові головнокомандувача ВПС із бойової підготовки генерал-лейтенанту запасу Олександрові Волошенку та колишньому заступнику начальника з бойової підготовки генерал-майору запасу Володимирові Алексєєву на 11 червня 2008 року.

Як вважає пан Козак, Стрельников отримає до 10 років ув"язнення, а Онищенко, Алексєєв і Волошенко – до 15 років ув"язнення. "Ми прагнемо лише справедливості. Ці люди заслужили на таку кару. І дай Боже, щоб вистачило розуму Президентові, аби він не амністував їх, як це відбулося із засудженими раніше пілотами, які не відсиділи й половини терміну", – зазначив С. Козак.

Голова ГО "Скнилівська трагедія" розповів, що жоден із засуджених не визнав своєї провини, лише Стрельников та Онищенко попросили, щоб їх не засуджували.

Нагадаємо, 27 липня 2002 року на військовому аеродромі Скнилів унаслідок падіння літака Су-27 загинули 77 осіб, зокрема 28 дітей. Ще 500 осіб суд визнав потерпілими.

24 червня 2005 року Військовий апеляційний суд Центрального регіону у Львові оголосив вирок шести льотчикам. Нині покарання відбуває лише пілот Володимир Топонар, повідомляє Львівська Газета

Зараз ви читаєте новину «Завтра оголосять вирок "шоуменам" Скнилівської трагедії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути