четвер, 20 вересня 2007 09:39

Заступник бен Ладена виступив із відеозверненням

Заступник керівника терористичної організації "Аль-Каїда" - єгиптянин Айман аз-Завахірі випустив нове відеозвернення, виявлене на сайтах ісламістів, повідомляє AP. Він заявив, що США зазнають поразки не тільки в Іраку і Афганістані, але і в Північній Африці. Аз-Завахірі був знятий у кабінеті, на тлі полиць з релігійними книгами, до яких був притулений автомат. "Сильна, як вони заявляють, держава в історії людства сьогодні зазнає поразки перед мусульманськими авангардами джихаду через шість років після рейдів на Нью-Йорк і Вашингтон, - заявив аз-Завахірі. - Хрестоносці засвідчили свою поразку в Іраку від рук моджахедів, які прийняли битву за іслам у серці мусульманського світу".

80-хвилинний відеокліп є документальною стрічкою, що зображує заходи "Аль-Каїди" в різних країнах, зокрема в Іраку, Афганістані, а також Сомалі та інших країнах Північної Африки.

У відеокліп були також включені й аудіофрагменти. Є також записи виступів Усами бен Ладена, але поки що не вдалося встановити, чи вийшли ці записи в світ уперше або транслювалися й раніше. Починається ж відео із запису слів, вимовлених терористом Мохаммедом Аттою в кабіні літака, захопленого їм 11 вересня 2001 року, і обнародуваних спецслужбами вперше лише в 2004 році: "Нікому не рухатися. Все буде в порядку. Якщо ви спробуєте зробити які-небудь рухи, ви піддасте небезпеці себе і літак. Просто зберігайте тишу", повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Заступник бен Ладена виступив із відеозверненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути