понеділок, 05 березня 2018 14:43

Заснували премію імені Івасюка

Заснували премію імені Івасюка
Переможцю вручатимуть медаль, диплом та грошову винагороду в розмірі 1 тис. грн. Фото:wz.lviv.ua

У Львові заснували літературно-мистецьку премію Володимира Івасюка. Її мета — увіковічнити пам'ять всесвітньовідомого композитора і виконавця авторських пісень.

Премію заснували спільно із Львівським обласним козацьким товариством "Міжнародної асоціації "Козацтво" та Громадською організацією "Міжнародна академія літератури і журналістики", за підтримки Міжнародного центру ЮНЕСКО, пише ZIK.

Під час проведення Міжнародного фестивалю юних поетів, прозаїків, журналістів, митців малюнку, художнього фото, авторської пісні та літературно-мистецьких композицій "Рекітське сузір'я" щороку відбуватиметься урочиста церемонія вручення у номінації "Авторська пісня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали лауреатів Шевченківської премії

Учасниками конкурсу можуть бути лише члени МАЛіЖ, віком від 8 до 18 років. Першого лауреата літературно-мистецької премії ім. Володимира Івасюка визначить журі маліжанського фестивалю. Переможцю вручатимуть медаль, диплом та грошову винагороду в розмірі 1 тис. грн.

Голові правління ГО – ректору МАЛіЖ передадуть кошти в розмірі 1 тис. грн для підтримки проекту, друкованих та електронних засобів масової інформації МАЛіЖ, видання колективної книги, до якої мають бути додані твори лауреата літературної премії ім. Володимира Івасюка.

94,8 тис. грн та піврічне стажування у Польщі виграла вінницька письменниця Катерина Калитко. Вона стала лауреатом літературної премії імені Джозефа Конрада. Нагороду кожні 2 роки вручає Польський інститут у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Заснували премію імені Івасюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути