субота, 20 липня 2024 12:20

Займався рекетом: на Одещині "пов'язали" міського голову
4

На Одещині Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізували злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців області.

Банду очолював міський голова одного з портових міст регіону. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

На Одещині правоохоронці затримали міського голову
Фото: ssu.gov.ua
На Одещині правоохоронці затримали міського голову
На Одещині правоохоронці затримали міського голову
На Одещині правоохоронці затримали міського голову

Прізвища фігуранта у спецслужбі не називають. Але напередодні ЗМІ та місцеві Telegram-канали повідомили про затримання міського голови Білгород-Дністровського Віталія Граждана.

За даними слідства, зловмисники намагалися незаконно заволодіти місцевою базою відпочинку, яка розташована на узбережжі Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нерухомість на мільярд і Maybach: арештували майно довіреної особи Януковича

"Для цього учасники угруповання силою змусили власницю рекреаційного об'єкта відмовитися від 50% корпоративних прав на нього. Після цього вони призначили на базу відпочинку "свого" директора, який почав шукати покупців на цей комплекс. Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися "віджати" у власниці решту 50% корпоративних прав", - йдеться у повідомленні.

В СБУ стверджують, що для реалізації оборудки міський голова залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів. Вони мали переоформити "віджату" турбазу на потенційних покупців.

Правоохоронці затримали міського голову на гарячому, коли той отримував $30 тис. завдатку від покупців турбази. Чиновнику повідомили про підозру в "організації вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану".

Зараз вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

"Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочинної групи. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна", - додають в СБУ.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Одеській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Один з головних митників на Івано-Франківській митниці вимагав хабарі з імпортерів. Корупційну схему ліквідували Служба безпеки та Державне бюро розслідувань. В обласному центрі затримали керівника одного з ключових управлінь митного органу.

В обмін на хабарі посадовець "гарантував" підприємцям не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення їхніх товарів.

Зараз ви читаєте новину «Займався рекетом: на Одещині "пов'язали" міського голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути