понеділок, 11 січня 2010 13:26

Західні ЗМІ назвали помилку ЄС стосовно України

Західні ЗМІ назвали помилку ЄС стосовно України

Напередодні президентських виборів в Україні шведське видання Svenska Dagbladet негативно оцінює політику Європейського Союзу та ставлення Євроспільноти до України.

На думку кореспондента газети в Брюсселі Рольфа Ґуставссона, польсько-шведська ініціатива "Східне Партнерство" була чудовою ідеєю, але з"явилася вона запізно. Ця ініціатива не стала для України сигналом про те, що є надія на членство у Європейському Союзі.

"Відсутність чіткої перспективи була й залишається найбільшою помилкою Євросоюзу і розчаруванням для українців", – вважає журналіст Ґуставссон.

З його слів, президентові України Вікторові Ющенку важко зрозуміти, що євросоюзні лідери досі не мають чіткої, рішучої і однозначної позиції стосовно Росії та її починань у пострадянських країнах.

Також Рольф Ґуставссон застерігає: "Без продуманої спільної стратегії стосовно сусідів дії Європейського Союзу залишатимуться пустопорожніми жестами. А тим часом паралельна пострадянська ворожа "путинізація" не обіцяє нічого доброго", повідомляє ЗІК.

31 грудня глава делегації Європейського парламенту у справах України Павел Коваль висловив думку, що польський уряд веде ілюзорну східну політику і не підтримує належним чином інтеграцію свого найбільшого безпосереднього сусіда - Україну - до Європейського Союзу.

"Як на мене, уряд веде ілюзорну зарубіжну східну політику. Зокрема, ми не приділяємо належної уваги Україні і її старанням вступити в ЄС", - сказав він. "Нам потрібно задуматися, який польський інтерес - щоб ми не виявилися останньою країною на Сході. Повинні сприяти Україні, а тут уряд малодінамічний", - сказав він.

Депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський заявив, що Україна стане ближча до ЄС без обіцянки членства. Це відбудеться завдяки Угоді про асоціацію, яку повинні підписати в 2010 гоу.

"Сигнали, які ми спостерігаємо в Європарламенті указують на те, що Україна - найбільш розвинена країна з тих, які ведуть переговори щодо Угоди про асоціацію. Переговори добігають кінця", - так він прокоментував годинні рамки підписання угоди.

Зараз ви читаєте новину «Західні ЗМІ назвали помилку ЄС стосовно України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути