субота, 02 січня 2010 09:35

Вступила в силу угода з ЄС про реадмісію

Вступила в силу угода з ЄС про реадмісію

1 січня 2010 р. вступила в силу угода  між Україною і Європейським союзом про реадмісію.

 

Угода направлена на сприяння євроінтеграційним процесам, на посилення контролю за міграційними потоками в Європі і на зміцнення міжнародної співпраці у сфері боротьби з нелегальною міграцією.

 

Дана угода встановлює процедуру ідентифікації і безпечного і організованого повернення осіб, що не виконали умови, передбачені для в"їзду і перебування на території України або однієї з держав-членів ЄС. Угода також передбачає полегшення транзитного перевезення таких осіб в країни їх походження.

 

Згідно з угодою про реадмісію, Україна і ЄС зобов"язуються приймати без зайвих формальностей своїх громадян, які порушили режим перебування на території іншої договірної сторони, а також громадян інших держав за умови пред"явлення необхідних доказів.

 

Застосування положень відносно реадмісії щодо громадян третіх країн і осіб без громадянства, з якими Україна не уклала відповідні угоди, відстрочується на 2 роки з дати набуття чинності даної угоди.

 

Нагадаємо, Верховна рада ратифікувала угод з ЄС про реадмісію 15 січня ц.р.

 

18 червня Європарламент схвалив нові правила про положення нелегальних іммігрантів в країнах ЄС, згідно з якими нелегальні іммігранти можуть бути затримані на термін до 18 місяців перед їх висилкою з країни. Країни Євросоюзу повинні будуть забезпечити іммігрантам певні права, зокрема право на безкоштовну юридичну допомогу, а також право покинути територію добровільно протягом 30 днів після виявлення їх поліцією.

 

Українське Міністерство закордонних справ прогнозує, що кількість депортованих з ЄС до України нелегалів у зв"язку з набуттям чинності угоди про реадмісію стане відомо ближче до середини 2010 р.

Зараз ви читаєте новину «Вступила в силу угода з ЄС про реадмісію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути