пʼятниця, 25 грудня 2009 17:07

Європейці не в захваті від ЄС

Європейці не в захваті від ЄС

З початком Нового року перший президент Євросоюзу Герман Ван Ромпей урочисто вступить на свою посаду, як зобов"язує Лісабонський договір. Однак, не всі європейці перебувають в захваті від реформ ЄС, а деякі відкрито говорять про шкідливість об"єднання, пише Voice of America.

Соціологічні дослідження показують, що багато хто з європейців не зацікавлені в Лісабонському договорі та європейських інституціях, що його представляють. Явка на вибори Європарламенту минулого червня була надзвичайно низькою, і менше половини європейців заповнила виборчі бюлетені.

Соціологи стверджують, що багато європейців вважають ЄС лише величезною бюрократичною машиною. Більшість європейців навіть ніколи і не чули про нового президента ЄС Ван Ромпея, або нового голови зовнішньополітичного відомства Кетрін Ештон.

Жителі Великої Британії найменш зацікавлені у членстві в ЄС. Дехто вважає, що членство стримує економічний розвиток та сприяє підвищенню цін.

"Ми - острів і ми повинні мати свою власну незалежність. Я думаю, що ми були б багатшими, якби були окремо", - сказав Дін Аштон, бізнесмен з Лондона

Європейські критики скаржаться, що ЄС забагато втручається в їхнє життя. Парламент ЄС прибирає собі все більше влади зі встановлення квот і субсидій, невдовзі може ще й отримати повноваження зі збору податків.

Європейські урядовці говорять, що їм доводиться тяжко працювати, щоб люди зрозуміли, чим є Євросоюз. Політики запевняють, що населення не розуміє всіх переваг об"єднання.

Аналітики стверджують, що Євросоюз проходить через період значних змін, і не дивно, що більшість людей не в захваті від них. Однак "сила Європи" вже проявляється, наприклад, у організації саміту у Копенгагені та інших спільних ініціативах.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Європейці не в захваті від ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути